Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos-sós perec recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
50 dkg liszt
22 dkg ráma
2 dkg élesztő
1/2 dl tej
0.5 dkg cukor
2 tojás
1/2 evőkanál só
kevés tej a tésztába
reszelt trappista sajt igény szerint

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a 1/2 dl tejjel és a cukorral. Összegyúrjuk a liszttel, a rámával, a 2 tojás sárgájával, a sóval és szükség szerint egy kevés tejjel! A tészta ne legyen kemény, de lágy sem! Majd kinyújtjuk a tésztát 0.5 - 1 cm vastagra igény szerint, és kiszaggatjuk a perecformával. A pereceket lekenjük a 2 tojásfehérjéből felvert habbal, megszórjuk reszelt sajttal és lisztezett tepsiben sütjük előmelegített sütőben középhőmérsékleten kb. 20-25 percig /a perec vastagságától függően/.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: eveantal


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Édes perecek » Mandulás perec » Perec, ami hetekig eláll » Vertperec 100 éves
» Főtt perec » Sósperec » Sajtos pereckék » Sós perec
» Porhanyós vendégváró perec » Pékperec » Sörperec » Edit sajtos perece
» Vertperec » Omlós kis perecek » Fahéjas perecek » Perec.


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.