Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Argentin palacsinta II. recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
20 dkg liszt,

2 tojás,

3 dl tej,

1 dl szódavíz,

10 dkg darált dió,

4 dkg zsemlemorzsa,

1 gerezd fokhagyma,

csípős pirospaprika,

olaj,

vaj,



Elkészítés:
A tojást mély tálba ütjük, hozzáadjuk a tejet és a sót, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztet. A sűrű tésztát szódavízzel higítjuk és 30 percig pihentetjük. A tésztából kevés megforrósított olajon egymás után 8-10 palacsintát sütünk. Közben megforrósított vajon kissé megpirítjuk a zsemlemorzsát, a darált diót és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, csípős pirospaprikával ízesítjük. Ezzel a töltelékkel szórjuk meg a palacsintákat. Összehajtjuk, átmelegítjük. Tartármártás vagy mustáros tejföl illik hozzá.


A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldpalacsinta » Diós palacsintatöltelék » Zabos epres palacsinta » Meggyes tepsis palacsinta
» Túrós reform palacsinta » Húsos palacsinta » Csúsztatott palacsinta » Diétás almás palacsinta
» Gyümölcsös palacsintatorta » Isteni Gundel palacsinta » Palacsintatészta » Argentin vegyes saláta
» Palacsinta alaprecept - » Húsos palacsintatekercs » Csavart túrós palacsinta » Update palacsinta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.