Tutireceptek.hu fejléc

Argentin palacsinta II. recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
20 dkg liszt,

2 tojás,

3 dl tej,

1 dl szódavíz,

10 dkg darált dió,

4 dkg zsemlemorzsa,

1 gerezd fokhagyma,

csípős pirospaprika,

olaj,

vaj,



Elkészítés:
A tojást mély tálba ütjük, hozzáadjuk a tejet és a sót, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztet. A sűrű tésztát szódavízzel higítjuk és 30 percig pihentetjük. A tésztából kevés megforrósított olajon egymás után 8-10 palacsintát sütünk. Közben megforrósított vajon kissé megpirítjuk a zsemlemorzsát, a darált diót és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, csípős pirospaprikával ízesítjük. Ezzel a töltelékkel szórjuk meg a palacsintákat. Összehajtjuk, átmelegítjük. Tartármártás vagy mustáros tejföl illik hozzá.


A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkés-gombás palacsinta » Tepsis virslis palacsinta » Óriás almás palacsinta » Hortobágyi palacsinta
» Zelleres palacsintafánk » Hargitai rakott palacsinta » Részeges palacsinta » Kapros töltött palacsinta
» Húsos palacsintatekercs » Tepsis palacsinta almával » Almás, csokis palacsinta » Gyors palacsintatorta
» Diós palacsintatöltelék » Kakaós, francia palacsinta » Csavart túrós palacsinta » Almás palacsintatekercs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.