Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hargitai rakott palacsinta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
8-10 db vastag, sós palacsinta
maradék pörkölt
fűszerek ízlés szerint
2 egész tojás
1 pohár tejföl
fejes saláta

Elkészítés:
A pörkölt-húst ledaráljuk. Beledolgozunk 1-2 egész tojást, még ízlés szerint fűszereket, hogy kenhető masszát kapjunk.
A masszával megkent palacsintákat egy jénai tálba lerakjuk.
A megmaradt pörkölt-lébe tejfölt keverünk, ezt ráöntjük a palacsintára és forró sütőben átsütjük.

Tanácsok:
Ha nem maradékból akarjuk készíteni, főzhetünk is pörköltet.

Úgy szeleteljük, mint a tortát.
Tejfeles fejes salátát adunk mellé.

(Az elnevezést a barátnőmre tekintettel adtam az ételnek, őt hívták így, a recit tőle kaptam, még valamikor a 80-as években.)


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott burgonyapüré » Gombás palacsinta » Tojásos rakott karfiol » Túrós-kapros rakott tészta
» Virágos, rakott palacsinta » Gombás rakott burgonya » Román palacsinta » Spenótos-rukkolás rakottas
» Rakott karfiol egyszerűen » Lerakott harcsa » Zsemlés rakott túró » Tarhonyás rakott zöldbab
» Gombával rakott kel » Vega rakott karfiol » Rakott burgonya másképp » Rakott krumpli


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.