Tutireceptek.hu fejléc

Hargitai rakott palacsinta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
8-10 db vastag, sós palacsinta
maradék pörkölt
fűszerek ízlés szerint
2 egész tojás
1 pohár tejföl
fejes saláta

Elkészítés:
A pörkölt-húst ledaráljuk. Beledolgozunk 1-2 egész tojást, még ízlés szerint fűszereket, hogy kenhető masszát kapjunk.
A masszával megkent palacsintákat egy jénai tálba lerakjuk.
A megmaradt pörkölt-lébe tejfölt keverünk, ezt ráöntjük a palacsintára és forró sütőben átsütjük.

Tanácsok:
Ha nem maradékból akarjuk készíteni, főzhetünk is pörköltet.

Úgy szeleteljük, mint a tortát.
Tejfeles fejes salátát adunk mellé.

(Az elnevezést a barátnőmre tekintettel adtam az ételnek, őt hívták így, a recit tőle kaptam, még valamikor a 80-as években.)


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas palacsinta » Tina féle rakott krumpli » Rakott csirkemell gazdagon » Rakott tepsis burgonya
» Nászutas palacsintánk » Rakott brokkoli 2. » Román palacsinta » Rakott bundás kenyér
» Gyümölcsös-túrós rakottas » Húsos rakott karfiol » Rakott fasírttorta » Hig palacsinta
» Karfiolos rakottas » Spenótos rakott krumpli » Magyaros rakott csirke » Rizses rakott zöldség


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.