Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemell palacsinta recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
12 db sós palacsinta
1 kg csirkemellfilé
3 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
1,5 dl húsleves (leveskockából)
1 dl fehérbor
2 tojássárgája
3dl tejföl
2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
3 dkg reszelt parmezán sajt
őrölt bors


Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk, és megfonnyasztjuk benne a finomra vágott hagymát. Beletesszük a ledarált csirkemellet, sózzuk, borsozzuk. Megpirítjuk a húst, felöntjük a húslevessel meg a borral, befedjük, és puhára főzzük. Közben a tojássárgákat a tejföllel egy lábasban összekeverjük, adunk hozzá egy keveset a főzőléből, és állandóan kevergetve, kislángon besűrítjük. A mártásból másfél decit félreteszünk, a maradékot összekeverjük a petrezselyemmel és a csirkehússal. A palacsintákra rákenjük a csirkés tölteléket, majd feltekerjük, és kivajazott sütőtálba tesszük. A félretett mártással befedjük, meghintjük reszelt sajttal, és 30 percre közepesen meleg sütőbe toljuk. Petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: cicaanya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokis-banános palacsinta » Sörös csirkemell » Csodás csirkemell » Csirkemell sajtmártással
» Baszk csirkemell » Csirkés-gombás palacsinta » Gesztenyekrémes palacsinta » Ropogós csirkemellfalatok
» Lazacos palacsinta » Palacsintatésztás virsli » Meggyes tepsis palacsinta » Tahiti csirkemell
» Zabos epres palacsinta » Anyák napi csirkemell » Gombás rakott csirkemell » Mazsolás palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.