Tutireceptek.hu fejléc

Aszaltgyümölcsös sonkás borjútekercs recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
70 dk borjúhús egészben
3 dk csirkehúsleves, leveskockából
10 dk aszalt sárgabarack
12 dk aszalt kimagozott szilva
1 db alma
5 dk mandula
5 dk dió
5 dk vaj
3 szelet sonka
őrölt bors


Elkészítés:
A húsleves felét megmelegítjük, a barackokra és a szilvára öntjük, és kb 30 percig állni hagyjuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, a húsukat felkockázzuk. A mandulát vízben 5 percig főzzük, majd lecsöpögtetjük, és a szemeket egymáshoz dörzsölve a héjukat eltávolítjuk. A húst a maximális nagyságúra kiterítjük. Az aszalt gyümölcsökkel, a mandulával, a dióval és az almadarabokkal megtöltjük. Sóval, borssal, meghintjük, felgöngyöljük, és átkötjük. Mély tepsibe tesszük, és a vajban pirosra sütjük. A maradék húslevest ráöntjük, és sütőben megsütjük. Amikor kész, a húst kivesszük, a zsineget eltávolítjuk, a sonkaszeletekbe burkoljuk, és még kb 5 percig sütjük. Alufóliába csomagoljuk, és kb 10 percig az elzárt sütőben hagyjuk, majd szeletekre vágva tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Kiss Ildikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás-gombócos leves » Sonkás-túrós kifli » Sonkás túrófelfujt » Sonkás camembertsaláta
» Sonkás, zöldséges tészta » Sonkás zellerrakottas » Sonkás vagy gombás batyu » Sonkásgombóc
» Hamis sonkás rakott tészta » Kukoricás-sonkás muffin » Sonkás batyú » Sajtos-sonkás gombaleves
» Sonkás sajtos bundáskenyér » Sonkás töltött tojás » Spenótos-sonkás nokedli » Sonkás-sajtos kelkáposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.