Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás vagy gombás batyu recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
20 dkg liszt,
12 dkg margarin,
3 dkg élesztő,
kb. 0,5 - 1 dl tej,
1 mokkáskanálnyi cukor,
1 tojás,
10 dkg gomba vagy 10 dkg gépsonka,
kevés petrezselyem.

Elkészítés:
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, és eldolgozzuk a cukrozott tejben megfuttatott élesztővel. A késhát vékonyságúra kinyújtott tésztából kerek darabokat szaggatunk, közepükre halmozzuk a tölteléket, csipkés szélűre mintázva visszahajtogatjuk a tésztát, kb. fél órát hagyjuk kelni, majd tojással megkenjük, és előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Töltelék: 10 dkg darált gépsonka (lehet maradék sült hús is), kevés bors, 3 kanál tejföl. (Vagy kevés vajon megpárolt, apróra vágott gomba, csipet só, kevés bors, három kanál tejföl és apróra vágott petrezselyem.)

Tanácsok:
Figyelem: Ha gombát használunk, a tésztát aznap fogyasszuk el!


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás tésztasaláta » Gombás tokány » Szerb gombás zakuszka » Sonkás keltekercs
» Túrós táska (Batyu) » Finom sonkástál » Kínai citromos gombás pipi » Gombás szelet sajttal
» Sonkás sajtos csiga » Gombás kínai kel » Gombás rakott csirke » Sajtos batyus csirke
» Batyuban sült hús » Sonkás rakott kukorica » Gombás tarja tepsiben » Sonkás kalács :-)


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.