Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás vagy gombás batyu recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
20 dkg liszt,
12 dkg margarin,
3 dkg élesztő,
kb. 0,5 - 1 dl tej,
1 mokkáskanálnyi cukor,
1 tojás,
10 dkg gomba vagy 10 dkg gépsonka,
kevés petrezselyem.

Elkészítés:
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, és eldolgozzuk a cukrozott tejben megfuttatott élesztővel. A késhát vékonyságúra kinyújtott tésztából kerek darabokat szaggatunk, közepükre halmozzuk a tölteléket, csipkés szélűre mintázva visszahajtogatjuk a tésztát, kb. fél órát hagyjuk kelni, majd tojással megkenjük, és előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Töltelék: 10 dkg darált gépsonka (lehet maradék sült hús is), kevés bors, 3 kanál tejföl. (Vagy kevés vajon megpárolt, apróra vágott gomba, csipet só, kevés bors, három kanál tejföl és apróra vágott petrezselyem.)

Tanácsok:
Figyelem: Ha gombát használunk, a tésztát aznap fogyasszuk el!


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás rakott zöldbab » Sült gombás fánk » Sonkás tojáslepény 1. » Rakott gombás omlett
» Gombás csirke másképpen » Májusi sajtos batyu » Gombás juhtúrós krumpli » Gombás töltött káposzta
» Sonkás kalács :-) » Gombás sertésszelet » Sonkás-mozarellás cukkini » Gombás tengeri hal
» Sonkás töltött krumpli » Cukkínis-gombás tarja » Sonkás palacsintabatyu » Szőlős-sonkás tésztasaláta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.