Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás vagy gombás batyu recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
20 dkg liszt,
12 dkg margarin,
3 dkg élesztő,
kb. 0,5 - 1 dl tej,
1 mokkáskanálnyi cukor,
1 tojás,
10 dkg gomba vagy 10 dkg gépsonka,
kevés petrezselyem.

Elkészítés:
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, és eldolgozzuk a cukrozott tejben megfuttatott élesztővel. A késhát vékonyságúra kinyújtott tésztából kerek darabokat szaggatunk, közepükre halmozzuk a tölteléket, csipkés szélűre mintázva visszahajtogatjuk a tésztát, kb. fél órát hagyjuk kelni, majd tojással megkenjük, és előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Töltelék: 10 dkg darált gépsonka (lehet maradék sült hús is), kevés bors, 3 kanál tejföl. (Vagy kevés vajon megpárolt, apróra vágott gomba, csipet só, kevés bors, három kanál tejföl és apróra vágott petrezselyem.)

Tanácsok:
Figyelem: Ha gombát használunk, a tésztát aznap fogyasszuk el!


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás rizottó (Nők lapja) » Gombás töltött kifli » Alföldi batyu » Almás batyum
» Sonkás fonott kalács » Gombás sertésragu » Csőben sült sonkás karfiol » Gombás-tejfölös hús
» Gombás padlizsán » Brokkolis-sonkás penne » Sonkás, sajtos sült zsömle » Sajtos-gombás karaj
» Sonkás túrógombóc » Gombás máj » Sajtos-sonkás őzgerinc » Betyárbatyu parázson


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.