Tutireceptek.hu fejléc

Aszaltszilvás bableves tejfelesen recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
20 dkg száraz fehérbab
10 dkg aszaltszilva
1 kis pohár tejföl
2 evőkanál liszt

cukor

Elkészítés:
A babot előző este beáztatjuk. Másnap annyi vízzel, amennyi ellepi, feltesszük főni. Ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk (édeskés íze legyen). Vízbe beáztatjuk az aszaltszilvát. Mikor a bab már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a szilvát. Készre főzzük, a liszttel és a tejföllel behabarjuk. Összeforraljuk, és melegen, hidegen egyaránt tálalhatjuk.


A receptet beküldte: Mildi66


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borjúhúsos-bableves » Káposztás bableves » Bableves burgonyagombóccal » Betyár zöldbableves
» Korhely bableves » Gyors bableves » Toszkán bableves » Brokkolis zöldbablevesem
» Bableves füstölt csülökkel » Egyszerű zöldbableves » Aszaltszilvás céklasaláta » Csülkös zöldbableves
» Tejfölös szárazbableves » Jókai finombableves » Aszaltszilvas vodka » Galyasági bableves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.