Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tökös fejtett bableves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 db babérlevél,
só,
1 csokor petrezselyem zöld,
1 fej vöröshagyma,
2 db fehérrépa,
2 db sárgarépa,
15 dkg szárazkolbász,
30 dkg fejtett bab,
4 db tök,
étolaj.

Elkészítés:
A babot megmossuk, majd a vöröshagymával és a babérlevéllel sós vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a megtisztított, kockákra vágott répaféléket, és takaréklángon az egészet puhára főzzük.
A tök felső egyharmadát levágjuk, a magházát eltávolítjuk, a húsát egy kanállal óvatosan kikapargatjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, a tök felkockázott húsát meg a karikákra vágott kolbászt kicsit megpirítjuk, majd a rotyogó leveshez adjuk.
A levest megkóstoljuk, szükség szerint egy kis sóval utánaízesítjük, majd petrezselyem zöldjével díszítve a tök héjában kínáljuk.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sütőtökös sajtgolyó » Sütő tökös rakott tál » Tökös süti » Sütőtökös muffin másként
» Tökös-mákos cookie » Tökös-mákos 'szórt' rétes » Sütőtökös lepény » Sütőtökös-gombás fasírt
» Tökös gibenyica » Kolbászos fejtettbableves » Fűszeres, sütőtökös muffin » Sütőtökös bableves
» Kolbászos fejtettbab leves » Sütőtökös rizottó » Bableves burgonyagombóccal » Bableves szalonnával


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.