Tutireceptek.hu fejléc

Savanyú zöldbableves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1/2 kg zsenge friss zöldbab
1,5 l víz

őrölt bors
2 babérlevél
1/2 dl olaj
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál finomliszt
2 dl tej
2 dl tejföl
1/2 citrom leve vagy ízlés szerint ecet
1 csokor friss kapor

Elkészítés:
A szálkáitól megtisztított zöldbabot vágja 1 cm-es darabkákra. Többször váltott vízben mossa meg, majd 1,5 l vízben főzze puhára, amit sóval, borssal, babérlevéllel fűszerezett. A felforrósított olajban a fokhagymát kissé süsse meg, hozzáadva a lisztet pirítsa zsemleszínűre. Hideg tejjel felengedve öntse a forrásban levő leveshez. Ízesítse a tejföllel és jól forralja össze. Kicsit hagyja hűlni, majd a babérlevelet dobja ki. Kevés citromlével vagy ecettel savanyítsa ízlése szerint. Tetejére apróra vágott friss kaprot tegyen. Melegen és hidegen egyaránt finom.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csípős savanyú leves » Betyár zöldbableves » Savanyúkáposzta saláta » Savanyú májleves
» Savanyú káposztás borda » Savanyúleves káposztával » Savanyú máj » Párolt savanyúkáposzta.
» Gombás savanyu tokány » Csípős savanyú spagetti » Vágott, vegyes savanyúság » Édes-savanyú csirkemell
» Gomba savanyúság » Savanyú leves » Tejfölös zöldbableves » Savanyukáposztás tarja


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.