Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Betyár zöldbableves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 gr húsos füstölt szalonna
1 közepes hagyma
1/2 kg zöldbab (mirelit is lehet)
10 dkg főtt füstölt sonka v. sovány tarja
2 db zöldpaprika
1 nagyobb húsos paradicsom
10 dkg tarhonya
2 dl tejföl
1 mk. enyhéz csípős pirospaprika
1 cs. petrezselyemzöld
só, bors

Elkészítés:
A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk, a pörcöt kivesszük a zsírból, félretesszük. A zsírban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk a zöldbabot, a felszeletelt paprikát, a meghámozott, kockára vágott paradicsomot, néhány percig együtt pirítjuk, elkeverjük a pirospaprikával, majd felöntjük kb. 1 l vízzel. Ha felforrt, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sonkát, a tarhonyát, megsózzuk, és fedő alatt, éppen csak rotyogtatva, olykor megkeverve az egészet, puhára főzzük (kb. 25-30 perc).
Végül összeforraljuk a tejföllel, tetejét meghintjük a félretett szalonnapörccel és a finomra vágott petrezselyemmel.

Tanácsok:
Finom, laktató, majdhogynem egytálétel!

Én a szalonnapörcöt nem szoktam kivenni, és a sonkát is együtt pirítom vele. Dúsítom még kolbásszal is.
Olyankor szoktam készíteni, amikor minden hozzávalóból kevés van.


A receptet beküldte: bnedora


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bakonyi betyárleves » Zabkorpás zöldbableves » Zöldbableves » Az én betyárgulyásom
» Bakonyi betyár leves » Savanyú zöldbableves » Betyárkrumpli » Betyár leves
» Brokkolis zöldbablevesem » Tárkonyos zöldbableves » Betyárhús nyárson » Betyárbatyu parázson
» Betyártészta » Hortobágyi betyárleves » Betyárpörkölt » Betyárpaprikás


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.