| Az én juhtúrós pizzám receptPizzák Hozzávalók: Tészta: Kb. 50dkg liszt 3 dl langyos tej, az igazi a legjobb Kevés cukor Só Kb. 1,5 dl olaj Szárított élesztő A feltét: 1 pohár tejföl, minimum 20%-os Kb. 10 dkg juhtúró 1 fej vöröshagyma pucolva, szeletelve, vízbe téve kis időre, hogy ne legyen annyira erős (anyós termelte a kertjében, abszolút bio cucc) 3-4 gerezd fokhagyma (ezt is anyós termelte a kertjében, abszolút bio cucc) 1-2-3 db paradicsom vékony szeletekre vágva. (Sajnos ebből még magyar nincs, így maradt a génmanipulált külföldi…de azért jó volt így is.) 2.3 db tölteni való csiperke pucolva, vékony szeletekre vágva. (ez nem tudom honnan származott, de jó volt) Reszelt sajt bőségesen, legjobb a mozzarella, Pizza fűszer Elkészítés: A tészta hozzávalókat én kenyérsütő gép dagasztó programján dagasztom, kelesztem. Amikor megkelt, akkor belenyújtom a kikent kilisztezett tepsibe, és ott elősütöm, mag világosbarnás színt kap. Addig összekeverem a tejfölt, juhtúrót és a fokhagymát. Ezt rákenem az elősütött tésztára, rápakolom a hagymát, paradicsomot, gombát, megszórom pizza fűszerrel, majd ez után jön a sajt. Visszateszem a sütőbe, és addig sütöm, míg szépen kicsit megpirul a sajt is a tetején. Nem kell a maximumon sütni, én olyan 200 fok körül sütöttem a nem légkeveréses elektromos sütőmben. Ez is nagyon finom, és nagyon szerette mindenki. Sajnos fotót erről már nem tudok mellékelni, mert túl gyorsan elfogyott! :-) Tanácsok: Gyorsan elfogy! ;) A receptet beküldte: VictoryS Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |