Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Juhtúrós Lepény Albi módra recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
2,5 dl tej
0,5 ek cukor
1 kk só
6 dkg margarin
1 tojás

A töltelékhez:
20 dkg juhtúró
1 kk só
2 ek tejföl
kevés majoranna
20 dkg füstölt főtt császárszalonna

Elkészítés:
1 dl langyos tejben elkavarom a cukrot, belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom.
A liszthez hozzáadom a sót, tojást, megolvasztott margarint, az élesztős tejet,
és közben folyamatosan annyi tejet, hogy könnyen gyúrható, de nem túl lágy tésztát kapjak.
Jól kidolgozzom, majd körülbelül fél órát meleg helyen megkelesztem, fontos, hogy körülbelül
26 fokos legyen a hőmérséklet, kevesebnél nem fognak megkellni. Közben a juhtúrót,
a tejfölt, a sót és a majorannát egy tálkába villával addig keverem, míg könnyű habos nem
lesz.
A megkelt tésztát lisztezett felületen 8 egyforma gombócra osztom,
ez kb négy embernek elég.
Mindegyiket téglalap alakúra nyújtom, majd az egyik felére rákenjük a túrót,
megszorom kockára vágott
szalonnával, majd a másik felét ráhajtom, és lenyomkodom, hogy sütés közben
ne nyíljon szét.
Végül serpenyőben közepes lángon olajjal barnára sütőm.


A receptet beküldte: krumplibogar85


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Török lepény » Sonkás tojáslepény 1. » Juhtúrós rudacska » Tönkölylepény
» Juhtúrós töltött tojás » Máj brassói módra » Gulyásleves Mariann módra » Palacsinta tokaji módra
» Juhtúrós paradicsomsaláta » Tegnapi almás lepényem » Gombaleves Juca módra » Fánk Emyke módra
» Sajtos-burgonyás lepény » Hagymás hús kínai módra » Bakalepény » Fűszeres sonkás lepény


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.