Tutireceptek.hu fejléc

Bácskai fokhagymás csirkecomb recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6 csirkecomb
2 dl tejföl
3 gerezd fokhagyma
1 erőleveskocka
3 ek liszt

bors
petrezselyemzöld
olaj

Elkészítés:
A csirkecombokat jól megmosom, kettévágom, és leszárítom. Megsózom, lisztben megforgatva, forró zsiradékban minden oldalukat pirosra sütöm. Ezután a leveskockát fél liter vízben felfőzöm, és apránként a hús alá öntve, körülbelül fél óráig párolom fedő alatt a combokat.
Közben elkészítem a fokhagymamártást. Három evőkanál lisztből kevés olajon világos rántást készítek, felengedem bő 1 dl leveslével. Tört fokhagymával, sóval, borssal fűszerezem, elkeverem benne a tejfölt és összeforralom. Közben a csirkecombokat zsírjára pirítom, majd tűzálló tálra sorba lerakom. Leöntöm a fokhagymás mártással, és néhány percre forró sütőbe teszem. Tálaláskor vágott petrezselyemzölddel szórom meg és párolt rizzsel kínálom.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött csirkecomb sajtal » Bácskai csirkemáj » Almás - fokhagymás karaj » Rácos csirkecomb
» Marengói csirkecomb » Fokhagymás pizzakenyér » Csirkecomb kókuszbundában » Duplahagymás csirkecomb
» Göngyölt fokhagymás csülök » Fokhagymás camembert-leves » Fokhagymás padlizsán bartá » Csirkecomb citrommártásban
» Fokhagymás tejfölös kifli » Joghurtos csirkecomb » Fokhagymás-mustáros tarja » Fokhagymás amúr


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.