Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bácskai fokhagymás csirkecomb recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6 csirkecomb
2 dl tejföl
3 gerezd fokhagyma
1 erőleveskocka
3 ek liszt

bors
petrezselyemzöld
olaj

Elkészítés:
A csirkecombokat jól megmosom, kettévágom, és leszárítom. Megsózom, lisztben megforgatva, forró zsiradékban minden oldalukat pirosra sütöm. Ezután a leveskockát fél liter vízben felfőzöm, és apránként a hús alá öntve, körülbelül fél óráig párolom fedő alatt a combokat.
Közben elkészítem a fokhagymamártást. Három evőkanál lisztből kevés olajon világos rántást készítek, felengedem bő 1 dl leveslével. Tört fokhagymával, sóval, borssal fűszerezem, elkeverem benne a tejfölt és összeforralom. Közben a csirkecombokat zsírjára pirítom, majd tűzálló tálra sorba lerakom. Leöntöm a fokhagymás mártással, és néhány percre forró sütőbe teszem. Tálaláskor vágott petrezselyemzölddel szórom meg és párolt rizzsel kínálom.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Titokban sült csirkecombok » Fokhagymás-paprikás omlett » Inyenc csirkecomb » Répás, töltött csirkecomb
» Fokhagymás ceruzabab » Fokhagymás házi sajt » Fokhagymás vaj » Fokhagymás csirkecombok
» Tengerihal fokhagymásan » Sajtos csirkecomb » Lecsós csirkecomb » Almás csirkecombok
» Rántott csirkecombfilé » Fokhagymás rák » Fokhagymás karaj » Fokhagymás Röfihús


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.