Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás amúr recept

Kategória:


Hozzávalók:
Amur szeletek
fokhagyma
liszt
tojás
sör
olaj


Elkészítés:
A fokhagymát összetöröd (én reszelni szoktam) és bepácolod vele az amurszeleteket. Egy éjszakára hűtőbe teszed.
Lisztből, tojásból csinálsz egy nokedli-tészta állagú masszát és azt addig hígítod a sörrel míg nagyjából palacsinta tészta állagú nem lesz.
Ebbe belemártod az amurt (nem kell lemosni róla a fokhagymát) és forró olajba teszed, aranybarnára sütöd.

Tanácsok:
Én magában szoktam enni, de lehet hozzá rizst vagy krumplipürét tálalni.
Általában karácsonyi "nassi" szokott lenni. Azért nasimert két étkezés között esszük, amikor kész van, és nem tudjuk megvárni a vacsit, aztán persze alig vacsizunk mert teleesszük magunkat a hallal.
Jah és egy szelet sohasem elég!!!


A receptet beküldte: koviildi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás csülökfalatkák » Fokhagymás pogácsa » Fokhagymás libacomb » Fokhagymás sült krumpli
» Fokhagymás csirkecomb » Fokhagymás tarja » Fokhagymás rák » Fokhagymás tejfölös tészta
» Fokhagymás nyúlcomb » Fokhagymás sült csuka » Fokhagymás-fűszeres lazac » Fokhagymás csirke baconban
» Fokhagymás báránycomb » Fokhagymás omlett gombával » Sonkás-fokhagymás tészta » Faddi fokhagymás csuka


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.