Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás amúr recept

Kategória:


Hozzávalók:
Amur szeletek
fokhagyma
liszt
tojás
sör
olaj


Elkészítés:
A fokhagymát összetöröd (én reszelni szoktam) és bepácolod vele az amurszeleteket. Egy éjszakára hűtőbe teszed.
Lisztből, tojásból csinálsz egy nokedli-tészta állagú masszát és azt addig hígítod a sörrel míg nagyjából palacsinta tészta állagú nem lesz.
Ebbe belemártod az amurt (nem kell lemosni róla a fokhagymát) és forró olajba teszed, aranybarnára sütöd.

Tanácsok:
Én magában szoktam enni, de lehet hozzá rizst vagy krumplipürét tálalni.
Általában karácsonyi "nassi" szokott lenni. Azért nasimert két étkezés között esszük, amikor kész van, és nem tudjuk megvárni a vacsit, aztán persze alig vacsizunk mert teleesszük magunkat a hallal.
Jah és egy szelet sohasem elég!!!


A receptet beküldte: koviildi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás padlizsán » Fokhagymás nyúlcomb » Fokhagymás kenyér » Fokhagymás hal
» Fokhagymás sült máj » Fokhagymás marhapörkölt » Fokhagymás tengeri halfilé » Fokhagymás sült burgonya
» Fokhagymás vadlibamell » Fokhagymás ponty » Fokhagymás-gombás karfiol » Fokhagymás-gombás spagetti
» Fokhagymás újburgonya » Fokhagymás pácolt hús » Csípős fokhagymás pecsenye » Fokhagymaszósz


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.