Tutireceptek.hu fejléc

Göngyölt fokhagymás csülök recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 nagyobb sertéscsülök (2,5- 3 kg)
1 evőkanál, ételízesítő
1 fej fokhagyma
1 evőkanál pirospaprika, 1 kiskanál só, kevés őrölt bors

Elkészítés:
A csülköt ételízesítővel és 3-4 gerezd fokhagymával ízesített vízben olyan puhára főzzük (kb. 2 óra), hogy a csontot könnyen ki tudjuk emelni belőle. A csülköt kicsontozzuk, a húst nagyobb darabokra vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk és a többi fűszerrel együtt a húsdarabok közé keverjük, majd az egészet egy kiterített fóliára halmozzuk egy csíkban. A fóliát szorosan felgöngyöljük és legalább egy napra hűtőbe, tesszük.

Tanácsok:
Tálaláskor a fóliából kibontva, fölszeletelve tesszük tálra. Zöldségpürével töltött paradicsom illik mellé.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott csülök » Körtés csülök » Fokhagymaszósz » Fűszeres szarvascsülök
» Fokhagymás csirkecomb » Göngyölt tojás » Alföldi káposztás csülök » Csordagulyás csülökkel
» Fokhagymás vadlibamell » Csülök sörben sülve » Göngyölt csirkecombok » Fokhagymás sertésszelet
» Kemencében sült csülök. » Fokhagymás pizzakenyér » Káposztaleves csülökkel » Vörösboros csülökgulyás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.