Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Göngyölt fokhagymás csülök recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 nagyobb sertéscsülök (2,5- 3 kg)
1 evőkanál, ételízesítő
1 fej fokhagyma
1 evőkanál pirospaprika, 1 kiskanál só, kevés őrölt bors

Elkészítés:
A csülköt ételízesítővel és 3-4 gerezd fokhagymával ízesített vízben olyan puhára főzzük (kb. 2 óra), hogy a csontot könnyen ki tudjuk emelni belőle. A csülköt kicsontozzuk, a húst nagyobb darabokra vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk és a többi fűszerrel együtt a húsdarabok közé keverjük, majd az egészet egy kiterített fóliára halmozzuk egy csíkban. A fóliát szorosan felgöngyöljük és legalább egy napra hűtőbe, tesszük.

Tanácsok:
Tálaláskor a fóliából kibontva, fölszeletelve tesszük tálra. Zöldségpürével töltött paradicsom illik mellé.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás csirkeleves » Körtés csülök » Mecseki boros csülök » Rakott csülök
» Tepsis rakott csülök » Fokhagymás hal » Fokhagymás sült máj » Csülökhús egyszerűen
» Göngyölt linzer » Fokhagymás cukkíni » Sörben sült csülök I. » Tejfölös malaccsülök
» Kemencében sült csülök. » Káposztás csülök » Fokhagymás tört burgonya » Ropogós csülök Ancsi módra


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.