Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bakonyi húsos leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
: 2 közepes vöröshagyma
2 evőkanál olaj
50 dkg marhalábszár
só, pirospaprika, őrölt bors
40 dkg burgonya
zeller
1 evőkanál paradicsompüré
1 babérlevél
1 gerezd fokhagyma
1,5 dl tejföl
10 dkg füstölt szalonna

Elkészítés:
A felvágott hagymát olajon megpirítjuk, majd a felkockázott húst is rádobjuk. Amíg ki nem fehéredik, addig sütjük, megsózzuk, és paprikával meghintjük, a paradicsompürét pedig belekeverjük. Ezután kb. 1,5 liter vízzel felengedjük, és a húst félpuhára főzzük. Ekkor a felkockázott burgonyát és a megtisztított zellert is beletesszük, és együtt megfőzzük. Majd borssal és babérral fűszerezzük. Végül az összezúzott fokhagymát is belekeverjük, a tejföllel gazdagítjuk. A ropogósra sütött szalonnaszeleteket a tetejére fektetve kínáljuk.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nyári csirkeleves babbal » A legfinomabb bableves » Nemtudommitfőzzek leves » Gyümölcsleves
» Kötött tészta leves » Csirkehúsos torta » Padlizsánkrémleves májjal » Éjféli leves
» Kaporleves zsemlekockákkal » Pikáns zellerleves » Mézes fehérrépaleves » Meleg rumos meggyleves
» Gombóc leves » Szarvaspacalleves » Gyors dinnye leves » Kerekrépa krémleves


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.