Tutireceptek.hu fejléc

Bakonyi húsos leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
: 2 közepes vöröshagyma
2 evőkanál olaj
50 dkg marhalábszár
só, pirospaprika, őrölt bors
40 dkg burgonya
zeller
1 evőkanál paradicsompüré
1 babérlevél
1 gerezd fokhagyma
1,5 dl tejföl
10 dkg füstölt szalonna

Elkészítés:
A felvágott hagymát olajon megpirítjuk, majd a felkockázott húst is rádobjuk. Amíg ki nem fehéredik, addig sütjük, megsózzuk, és paprikával meghintjük, a paradicsompürét pedig belekeverjük. Ezután kb. 1,5 liter vízzel felengedjük, és a húst félpuhára főzzük. Ekkor a felkockázott burgonyát és a megtisztított zellert is beletesszük, és együtt megfőzzük. Majd borssal és babérral fűszerezzük. Végül az összezúzott fokhagymát is belekeverjük, a tejföllel gazdagítjuk. A ropogósra sütött szalonnaszeleteket a tetejére fektetve kínáljuk.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Marhahúsleves gazdagon » Aratóleves bográcsban » Finom zöldbab leves » Tárkonyos sárgaborsóleves
» Citromkrém leves » Hentesleves » Ősszibarack leves hidegen » Nyírségi gombócleves 2.
» Savanyú-édes leves » Táska, vagy batyú, leves » Krémleves karfiolból » Húsos krumplis tepsis
» Hideg túróleves » Kaporleves » Rizsleves citrommal » Medvehagymaleves gerslivel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.