Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Húsleves - Darált húsból recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
20 dkg darált hús /csirkemell,pulyka,sertés/
2 szál répa
2 szál zöldség
1 fej lila hagyma
1 cs. petrezselyemzöld
1 cs. zellerzöld
fűszerek: vegeta,bors,pirosarany/csípős/
só, esetleg zöldpaprika,paradicsom

Elkészítés:
A hagymát apró kockára vágom, egy fél fakanál zsíron üvegesre dinsztelem, /aki olajat használ, az azzal dolgozzon/ hozzáteszem a darált húst és azt is dinsztelem egy kicsit.A tűzről levéve, azt előre megtisztított zöldségeket beleaprítom, /minél kisebb kockákat vágsz, annál gyorsabban kész/ feltéve lassú tűzön ezekkel is dinsztelem még pár percet.Közben vízforralóval készítek meleg vizet,
és hozzáöntöm, de itt jön a LÉNYEG, az edény falához fakanalat teszek és ennek irányába töltöm fel, ugyanis általában a húslevest hideg vízzel készítjük, hogy ne legyen zavaros.De ezzel a megoldással rengeteg időt lehet megspórolni.
Felöntés után, ha teljesen felforrt, már közepes lángon készítjük tovább.

Tanácsok:
A felsorolt zöldségeken kívül zöldborsót, karfiolt, karalábot stb. bármit használhatsz, tetszés szerint.
Tészták:cérnametélt, grízgaluska, lúdgege stb...

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Nemtudomka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Újházi tyúkhúsleves » Darált húsos pizzatekercs » Paradicsomos marhahúsleves » Rizses darált hús
» Könnyű ebéd csirkehúsból » Rizottó darált hússal » Húsleves húsgombóccal » Pizza darálthúsból Update1
» Sajtos darált hús rántva » Darálthúsos rakott zöldbab » Karfiol darált hússal » Keleties csirkehúsleves
» Vadas, marha húsból » Spenót darált hússal » Csirkehúsleves kisbabáknak » Darált húsos tekercs


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.