Tutireceptek.hu fejléc

Cékla krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1,5 l húsleves /lehet kockából is/
40 dkg nyers cékla
2 dl főzőtejszín
étolaj
1 közepes fej vöröshagyma
1,5 dl fehérbor vagy rozé
citromlé, citromhéj, só, bors ízlés szerint.

Elkészítés:
A hagymát apróra vágtam, s az olajon kissé megdinszteltem.
A céklát meghámoztam, kis kockákra daraboltam, majd a hagymához téve még 3-4 percig együtt sütöttem.
Feleresztettem a húslevessel, hozzáöntöttem a bort, fűszereztem.
Fedő alatt addig főztem, míg megpuhult a cékla, majd botmixerrel pürésítettem, s hozzáadtam a tejszínt.

Tanácsok:
Fotó megtekinthető a naplóm 311-es bejegyzésében.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Céklás húspogácsa » Rebarbara krémleves » Sajtos zöldségkrémleves » Anna Cékla Salátája
» Narancsos répakrémleves » Sült cékla » Körtekrémleves » Rebarbarakrémleves
» Rokfortos zellerkrémleves » Finom céklakrém » Krémleves édesköményből » Krémleves sütőtökből
» Fűszeres céklafasírt » Majonézes cékla » Céklakrém » Málnakrémleves hidegen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.