Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Cékla krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1,5 l húsleves /lehet kockából is/
40 dkg nyers cékla
2 dl főzőtejszín
étolaj
1 közepes fej vöröshagyma
1,5 dl fehérbor vagy rozé
citromlé, citromhéj, só, bors ízlés szerint.

Elkészítés:
A hagymát apróra vágtam, s az olajon kissé megdinszteltem.
A céklát meghámoztam, kis kockákra daraboltam, majd a hagymához téve még 3-4 percig együtt sütöttem.
Feleresztettem a húslevessel, hozzáöntöttem a bort, fűszereztem.
Fedő alatt addig főztem, míg megpuhult a cékla, majd botmixerrel pürésítettem, s hozzáadtam a tejszínt.

Tanácsok:
Fotó megtekinthető a naplóm 311-es bejegyzésében.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mángold krémleves » Tökbél krémleves » Céklás almasaláta » Rukkolás céklasaláta
» Krémleves sütőtökből » Könnyű cukkíni krémleves » Gesztenyekrémleves » Kukorica krémleves
» Finom céklakrém » Zeller krémleves » Szeder krémleves » Fokhagymakrémleves másként
» Cékla ital » Kagylókrémleves » Avokádókrémleves » Almás céklasaláta másként.


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.