Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bugaci húsgombóc leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
5 dkg füstölt szalonna
10 dkg sovány nyers füstölt sonka
1 fej hagyma
2szál sárgarépa és zöldség
kb 30 dkg krumpli
30 dkg darált sertéshús
1 tojás
liszt
só, pirospaprika, bors,
babérlevél

Elkészítés:
A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk (én el szoktam utána távolítani),a füstölt sonkát
csíkokra vágjuk és megpirítjuk, majd a hagymát is megdinszteljük rajta és végül a sárgarépát
és zöldséget is a többivel együtt pároljuk.Megszórjuk piros paprikával, és feleresztjük vízzel.
Óvatosan sózzuk (a sonka miatt) és egy két babérlevelet teszünk bele.Amikor a zöldség félpuhára főtt, a kockára vágott krumplit és a kb cseresznye nagyságú húsgombócokat hozzáadjuk.
A húsgombóchoz felverünk egy tojást, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a darált húst és annyi lisztet amit felvesz. Az elkészült levest tejföllel kínáljuk.
Elég laktató, ezért második fogásnak inkább valami könnyű tésztát adjunk.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zellerleves » Ragu-leves » Sajttal töltött húsgombóc » Bolgár raguleves
» Őszibarack-krémleves 1 » Sonkagombóc(levesbetét) » Laktató rántott leves » Tökleves (hamis húsleves)
» Cibere leves » Tojásleves másképp » Alföldi leves » Szeder krémleves
» Padlizsánleves hidegen » Káposztaleves másként » Amarant krémleves » Görög fetás leves


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.