Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Húsos krumplikazal recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
80 dkg burgonya,
20 dkg sült vagy főtt hús,
1 fej vöröshagyma,
1,5 dl húsleves,
vaj,
kevés olaj,
1 kávéskanál liszt,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
reszelt sajt,
só.

Elkészítés:
A meghámozott nyers krumplit tökgyalun, vagy nagy lyukú reszelőn reszeld le (a levét csorgasd le), a húst vágd apróra, vagy daráld le, a hagymát lehelletnyi olajon pirítsd aranysárgára. Majd ezeket keverd össze alaposan, sózd, s simítsd egy kivajazott tűzálló tálba. A tetejét hintsd meg a liszttel, locsold meg a húslevessel, szórd meg reszelt sajttal és zsemlemorzsával, majd tedd előmelegített sütőbe, s süsd, amíg a teteje meg nem pirul. A tátalás előtt olvasztott vajjal is meglocsolhatod.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Marhahúsos kuszkusz » Sertéshúsos tekercs » Húsos tészta » Zöldséges húsos tészta
» Csirkehúsos sonkás tekercs » Karfiol húsos bundában » Húsos zöldségfasírt » Darálthúsos rakott zöldbab
» Húsos derelye » Kacsahúsos penne » Húsos káposzta » Füstölt húsos karalábé
» Pikáns húsos palacsinta » Hortobágyi húsos gombóc » Bugaci húsos palacsinta » Csirkehúsos tavaszi saláta


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.