Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hortobágyi húsos gombóc recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
pörkölt kb 30 dkg sertéshúsból
1 dl tejföl

bors
1 kg burgonya
1 tojás
liszt

Elkészítés:
A szokásos módon pörköltet készítünk sertéshúsból. Ha elkészült, átszûrjük, és a húst ledaráljuk. A húsmasszához adunk egy kis tejfölt, sóval, borssal ízesítjük. Közben kockákra vágott burgonyát sós vízben megfõzünk. Leöntjük róla a vizet, jól lecsepegtetjük, majd gyúródeszkára terítjük és hagyjuk hûlni. Ha kihûlt áttörjük, adunk hozzá 1 tojást és annyi lisztet, hogy jól gyúrható tészta legyen.
Kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk, nagy kockákra vágjuk.
Mindegyik közepébe rakunk 1-1 kiskanálnyi húsmasszát, majd a tésztát gombóccá gyúrjuk. Lobogó sós vízben addig fõzzük, míg a gombócok a felszínre jönnek. A megmaradt pörköltszaftot besûrítjük kevés liszttel elkevert tejföllel, majd a kifõtt gombócokat belerakjuk, mégegyszer átforraljuk.


A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns húsgombóc leves » -Túrógombóc- » Sitty-sutty túrógombóc » Húsos, rakott padlizsán
» Rizsgombóc kapormártással » Hamis májgombóc » Csirkehúsos burritos » Gombóc leves
» Darált húsos tekercs » Túrógombóc egyszerűbben » Tepsis húsos galuska » Sajtos kelt gombóc
» Darálthúsos alagút » Májgombóc levesbe » Májgombóc picit másképp » Húsos zöldség jénaiban


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.