Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hortobágyi húsos gombóc recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
pörkölt kb 30 dkg sertéshúsból
1 dl tejföl

bors
1 kg burgonya
1 tojás
liszt

Elkészítés:
A szokásos módon pörköltet készítünk sertéshúsból. Ha elkészült, átszûrjük, és a húst ledaráljuk. A húsmasszához adunk egy kis tejfölt, sóval, borssal ízesítjük. Közben kockákra vágott burgonyát sós vízben megfõzünk. Leöntjük róla a vizet, jól lecsepegtetjük, majd gyúródeszkára terítjük és hagyjuk hûlni. Ha kihûlt áttörjük, adunk hozzá 1 tojást és annyi lisztet, hogy jól gyúrható tészta legyen.
Kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk, nagy kockákra vágjuk.
Mindegyik közepébe rakunk 1-1 kiskanálnyi húsmasszát, majd a tésztát gombóccá gyúrjuk. Lobogó sós vízben addig fõzzük, míg a gombócok a felszínre jönnek. A megmaradt pörköltszaftot besûrítjük kevés liszttel elkevert tejföllel, majd a kifõtt gombócokat belerakjuk, mégegyszer átforraljuk.


A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztagombóc másként » Igazi túrógombóc » Túrógombóc diós bundában » Túrógombóc - túró nélkül
» Norvég halgombóc » Répás szalvétagombóc » Májgombóc (levesbetét) » Sárgabarackos-gombóc
» Hortobágyi palacsinta » Zöldséges-húsos ragu » -Túrógombóc- » Almás gombóc
» Brokkolis krumpligombóc » Paradicsomos húsgombóc » Szilvalekváros gőzgombóc » Hideg túrógombóc


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.