Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Barbár csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Szósz
250 ml Barbár belga sör
1 narancsból nyert narancshéj
1 közepes db vöröshagyma
1 teáskanál friss gyömbér
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
1 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál csípős paprikakrém
200 ml főzőtejszín
1 evőkanál étkezési keményítő
1 csokor petrezselyem
Továbbá
8 db csirke felsőcomb (személyenként 2 db)
2 ek vaj
1 ek napraforgó olaj
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés:
Szósz
A sört összekeverjük a narancshéjjal, a hagymával és a fűszerekkel.
Simára keverjük a tejszínt a keményítővel.
Továbbá
A combok mindkét oldalát sóval alaposan bedörzsöljük, és megszórjuk borssal. Egy nagyobb serpenyőben a felhevített vajas olajon átpirítjuk a fokhagymát, majd kivesszük, és félretesszük.
A combokat ezután a serpenyőbe helyezzük, és mindkét oldalukat alaposan átpirítjuk ~ kb. 30 perc.
A húsra ráöntjük a fűszerekkel összekevert sört, visszatesszük a fokhagyma gerezdeket, és így főzzük még kb. 15 percig.
Ezután ráöntjük a tejszínnel elkevert keményítőt, és összeforraljuk. Szükség eseten még sózzuk, borsozzuk, végül megszórjuk aprított petrezselyemmel.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkés-gombás kavarodás » Velővel töltött csirke » Mustáros csirke » Csirkés rakott tészta
» Nyárson sült csirkemell » Gyümölcsös Csirketokány » Hagymás rántott csirkecomb » Csirkemájas
» Fokhagymás csirkecsíkok » Uborkás mustáros csirke » Csirkemájas rizotto » Joghurtos csirkemell II.
» Sajtos csirketorta » Töltött csirkecomb » Csirkemell eperszósszal » Csirkés tál


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.