Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemájas csirketokány recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 személyre:
25 dkg csirkemell
30 dkg csirkemáj
10 dkg húsosabb főtt, füstölt császárszalonna
1 nagy fej vöröshagyma
1 kisebb zöldpaprika
1 közepes fej paradicsom
1 teáskanál őrölt pirospaprika
fokhagymasó
őrölt fekete bors
majoránna
1 evőkanál mangalicazsír
1 evőkanál tejföl (elmaradhat)

Elkészítés:
A húst tokányra, vagyis vékony csíkokra vágjuk, és megszórjuk fokhagymasóval. Átforgatjuk, félretesszük.
A májat fokhagymasóval, borssal és majoránnával fűszerezzük. Félretesszük.
A hagymát finomra vágjuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk és vékony karikákra szeljük. A paradicsomot meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A szalonnát csíkokra szeljük.
Egy serpenyőben zsírt hevítünk, és a szalonnát enyhén átpirítjuk.
Rátesszük a hagymát, 1-2 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a többi zöldséget, átforgatjuk, pár percig pároljuk, majd felöntjük kevés vízzel, és puhára főzzük.
A tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát, majd rátesszük a húst, és fehéredésig sütjük.
Hozzáadjuk a májat is, és ha már félig kész, belekeverjük a tejfölt (de anélkül is finom), és készre sütjük.

Tanácsok:
Köretnek karfiolrizst készítünk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás csirkemájas serpenyő » Csirkemájas pástétom » Csirkemájas finomság » Csirkemájas metélt
» Csirkemájas » A Lászlók csirkemájasa » Csirkemájas szelet » Csirkemájas zöldborsós hús
» Csirkemájas saláta » Tejszínes csirketokány » Csirkemájas tál » Csirkemájas rizotto
» Csirkemájas tarisznya » Csirkemájas csirkeszárny » Gyümölcsös Csirketokány » Csirkemájas Palacsinta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.