| Csirkemájas csirketokány receptHúsételek Hozzávalók: 2 személyre: 25 dkg csirkemell 30 dkg csirkemáj 10 dkg húsosabb főtt, füstölt császárszalonna 1 nagy fej vöröshagyma 1 kisebb zöldpaprika 1 közepes fej paradicsom 1 teáskanál őrölt pirospaprika fokhagymasó őrölt fekete bors majoránna 1 evőkanál mangalicazsír 1 evőkanál tejföl (elmaradhat) Elkészítés: A húst tokányra, vagyis vékony csíkokra vágjuk, és megszórjuk fokhagymasóval. Átforgatjuk, félretesszük. A májat fokhagymasóval, borssal és majoránnával fűszerezzük. Félretesszük. A hagymát finomra vágjuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk és vékony karikákra szeljük. A paradicsomot meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A szalonnát csíkokra szeljük. Egy serpenyőben zsírt hevítünk, és a szalonnát enyhén átpirítjuk. Rátesszük a hagymát, 1-2 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a többi zöldséget, átforgatjuk, pár percig pároljuk, majd felöntjük kevés vízzel, és puhára főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát, majd rátesszük a húst, és fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a májat is, és ha már félig kész, belekeverjük a tejfölt (de anélkül is finom), és készre sütjük. Tanácsok: Köretnek karfiolrizst készítünk. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |