Tutireceptek.hu fejléc

Beigli recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:

50 dkg lisz, 20 dkg margarin, 7 dkg porcukor, kevés só, 1,5 dkg élesztő, 2 db tojássárgája, 1 dl tej.

Mákos töltelék:

50 dkg darált mák, 20 dkg cukor, 3 dl tej, 3 dkg rumba áztatott mazsola, kevés vaniliás cukor és fahéj, 1 citrom héja (reszelve), 1 kanál méz

Diós töltelék:
50 dkg dió, 20 dkg porcukor, fél deci tej, 1 vaniliás cukor, 5 dkg rumba áztatott mazsola, 1 citrom héja (reszelve)

Elkészítés:
Egy tálban a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd langyos tejben felfuttatott élesztőt hozzá adjuk. A tojások sárgájával, a porcukor és a só hozzáadásával tésztát gyúrunk. Ebből 4 db kis cipót formázunk, majd fél órát hűtőszekrényben pihentetjük.

Közben elkészítjük a tölteléket. A hozzávalókat tűzön jól összekeverjük, majd hűtjük.

A pihentetett tésztákat kinyújtjuk, 2 tésztába a mákos, 2 tésztába a diós tölteléket tesszük. Szorosan feltekerjük, vajazott tepsibe tesszük egymás mellé. Villával megszúrkáljuk a tetejét, majd tojássárgájaval megkenjük és meleg helyen fél órát állni hadjuk. (Ne takard le semmivel se mert bele fog radni a tészába.) Utánna meg kenjük tojás fehérjével és még fél órát de már hűtőben pihentetjük. Ezután én mégegyszer megszoktam kenni tojásfehérjével, hogy szép fényes legyen, 150 fokos sütőben kb. 30-40 percig sütjük.

Tanácsok:
15-20 percig NE nyissuk ki a sütő ajtaját!!


A receptet beküldte: krucifix


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kata féle Beigli » Mákos és diós beigli » Beigli sokadik » Beigli tészta sütőporral
» Nagymama Beiglije » Krumplis beigli » Diétás beigli. » Repedésmentes beigli
» Beigli 2 » Boszorkánymáglya » Ananásztál » Cseresznyés-mandulás pite
» Kávés-szelet » Édes krumplicska » Citromos süti » Almás Morzsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.