Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Besamel-mártás recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
2 evőkanál vaj· 2 evőkanál liszt· fél l tej

Elkészítés:
: A tejet felforraljuk és félretesszük. A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet állandó keverés mellett, apránként hozzáöntjük. Amikor elkészült, sóval és borssal fűszerezzük.
Változatok - Tej nélkül: a tejet helyettesítsük tyúkhús- vagy hallevessel. Mustáros-tojásos: a besamelhez adjunk 3 főtt, összedarabolt tojássárgáját és 1 kávéskanál mustárt.Sajtos: keverjünk a besamelhez 2 dkg reszelt sajtot. Hagymás: a besamelhez hozzáadunk 2 evőkanál apróra vágott újhagymát, egy csipet koriandert és 2 evőkanál tejszínt.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pesto-féleség házilag » Tojássaláta » Virslis karfiolsaláta » Olasz tésztasaláta
» Pesto szósz » Mézes grapefruit saláta » Gyümölcssaláta túrókémmel » Sonkás sajttekercs
» Piros ribizli öntet » Almás céklasaláta másként. » Zöldfűszere öntet » Őrségi saláta
» Zöldsaláta csirkével » Csirkesaláta » Lilahagyma saláta » Virslis karfiol


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.