Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Besamel-mártás recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
2 evőkanál vaj· 2 evőkanál liszt· fél l tej

Elkészítés:
: A tejet felforraljuk és félretesszük. A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet állandó keverés mellett, apránként hozzáöntjük. Amikor elkészült, sóval és borssal fűszerezzük.
Változatok - Tej nélkül: a tejet helyettesítsük tyúkhús- vagy hallevessel. Mustáros-tojásos: a besamelhez adjunk 3 főtt, összedarabolt tojássárgáját és 1 kávéskanál mustárt.Sajtos: keverjünk a besamelhez 2 dkg reszelt sajtot. Hagymás: a besamelhez hozzáadunk 2 evőkanál apróra vágott újhagymát, egy csipet koriandert és 2 evőkanál tejszínt.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gribiche mártás » Gyors mexikói saláta » Ánizsos sárgarépa-saláta » Céklasaláta almával
» Vitaminbomba-saláta » Alapmajonéz » Káposztás parasztsaláta » Fitt tojássaláta
» Ikra salátá » Hagymás, ecetes gombasaláta » Lencsesaláta 2. » Salátaöntet fejessalátára
» Lilahagyma saláta » Rizssaláta Vivien módra » Diós mézes sajtsaláta » Kapormártás egyszerűen


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.