Tutireceptek.hu fejléc

Besamel-mártás recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
2 evőkanál vaj· 2 evőkanál liszt· fél l tej

Elkészítés:
: A tejet felforraljuk és félretesszük. A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet állandó keverés mellett, apránként hozzáöntjük. Amikor elkészült, sóval és borssal fűszerezzük.
Változatok - Tej nélkül: a tejet helyettesítsük tyúkhús- vagy hallevessel. Mustáros-tojásos: a besamelhez adjunk 3 főtt, összedarabolt tojássárgáját és 1 kávéskanál mustárt.Sajtos: keverjünk a besamelhez 2 dkg reszelt sajtot. Hagymás: a besamelhez hozzáadunk 2 evőkanál apróra vágott újhagymát, egy csipet koriandert és 2 evőkanál tejszínt.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldségsaláta » Őszi szőlősaláta » Avokádós tonhalsaláta » Édesköménysaláta
» Karamell öntet » Juhsajtos uborkasaláta » Cukkinis avokádó saláta » Zeller saláta almával
» Cézár saláta (a legfinomabb!) » Sajt mártás » Svéd gombasaláta 2 » Párizsis pikánssaláta
» Almás virslisaláta » Tavaszi burgonyasaláta » Nyári saláta » Friss nyári saláta


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.