Tutireceptek.hu fejléc

Besamelmártás (tejmártás) recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 3 dl tej, sót, törött bors.

Elkészítés:
A vajból és a lisztből készítsünk világos rántást, ezt öntsük fel a forró tejjel, s (például habverővel) keverjük simára. Sózzuk, borsozzuk, s kis tűzön főzzük néhány percig, hogy besűrűsödjön. (Van, ahol reszelt szerecsendióval is ízesítik.)


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karaj besamelmártással » Csirkemell tejmártásban » Besamelmártás » Hideg zöldségsaláta
» Zöldfűszeres light saláta » Káposztás céklasaláta » Paleo majonéz » Gombás mártás húsokhoz
» Káposztamix » Angol csirkesaláta » Hagymás virslisaláta » Lencsesaláta Maris módra
» Majonézes halsaláta » Cukkinisaláta » Tárkonyos vitaminsaláta » Zsani-sali


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.