Tutireceptek.hu fejléc

Birsalmakompót frissen recept

Kategória:


Hozzávalók:
4 nagyobb birsalma
10 dkg kristálycukor
6-8 egész fahéj
8-10 egész szegfűszeg
1 vaníliáscukor

Elkészítés:
A birsalmákat meghámoztam. Mindegyiket négyfelé vágtam, a negyedeket további 3-4 vékonyabb szeletre.
Lábasba raktam, és annyi vízzel engedtem fel, ami éppen ellepte. Rászórtam a fűszereket, és a kétféle cukrot. Felforraltam, majd lassan főztem, óvatosan kavargatva, csak annyira puhára, hogy a villa éppen belemenjen. Vigyázat, hamar szétfő, és akkor már nem olyan gusztusos.
Ha majdnem kész, meg kell kóstolni, aki nagyon savanyúnak érzi, tehet még hozzá cukrot. De túl édesnek nem kell lennie, mert akkor nem érvényesül igazán a jellegzetes íz.
Amikor elkészült, kihűtöttem, az egész fűszereket pedig kipecáztam belőle. (Teatojással egyszerűbb)

Tanácsok:
Én előző nap készítettem, nagyon jól összeértek az ízek másnapra. Csirketorta és krumplipüré mellé nagyon finom őszi csemege volt.
Forrón üvegekbe rakva, tetejére kávéskanál nátrium benzoáttal, száraz dunsztba téve télire is remek.
Mi azonban friss kompótnak jobban szeretjük.


A receptet beküldte: mmacus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Baracklekvár » Pityókás fügedzsem » Szőlőbefőtt » Citrom-vodka befőtt
» Kandírozott eper » Narancslekvár cukkíniből » Cékla télire » Bodzadzsem 2.
» Lilahagyma lekvár » Kajszibarack lekvár 2 » Narancsos répalekvár » Rebarbara kompót
» Fügelekvár » Rumos szilva » Citrom dzsem » Szilvalekvár sütőben


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.