Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bodzadzsem 2. recept

Kategória:


Hozzávalók:
érett, fekete bodza
cukor
víz
dzsem tartósító

Elkészítés:
Az érett, fekete bodzát vízzel leöblítjük és leszemezzük. Egy kg gyümölcshöz 80 dkg cukorból 2 dl vízzel sűrű szirupot főzünk, belekeverjük a gyümölcsöt, és erős tűzön addig főzzük, amíg kissé sűrűsödni nem kezd.

Az eredeti recept szerint:forrón üvegekbe töltjük, lekötözzük és száraz gőzbe rakjuk.

DE ÉN ÍGY KÉSZÍTETTEM:

Összetörtem a rúdmixerrel és szitán átpasszíroztam (így a magok kikerültek belőle), majd felforraltam, beleraktam a dzsem tartósítót, üvegekbe szedtem és kicsit fejtetőre állítottam majd pár perc múlva visszaállítottam.
Kihűlés után mehet a spejzba.

Tanácsok:
Köhögés ellen nagyon jó kis "szer", rengeteg c- vitamin és flavonoidok vannak benne.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bodzadzsem » Joghurthabos narancszselé » Szeder lekvár » Sütőtöklekvár
» Szederlekvár » Sárgadinnye-alma lekvár » Mandarindzsem » Paprika kenő télire
» Fahéjas szederlekvár » Naspolyabefőtt » Birsalmasajt » Egres-banán befőtt
» Gyömbéres sárgabarackdzsem » Rumos szilva nyersen » Ánizsos körte » Kókuszos szederlekvár


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.