Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Cékla télire recept

Kategória:


Hozzávalók:
2 kg cékla 7 dl víz, 3 dkg só, 4 dkg cukor, 1,5 dl 10 %-os ecet, szemes bors, köménymag, torma szelet, 1 mokkáskanál tartósítószer.

Elkészítés:
Készítésekor a céklát megmossuk és héjastól feltesszük főni.Addig főzzük, amíg majdnem puha lesz, ne főzzük túl. Közben a felöntőlé készítésekor a vízbe beleszórjuk a fűszereket,elkeverjük benne a tartósítószert is, majd felforraljuk. A céklákat meghámozzuk, felszeleteljük és az üvegekbe rakjuk. A forró felöntő lével az üvegeket felöntjük, a tormaszeletet rátesszük a céklákra és lezárjuk. Száraz dunsztban tesszük és ott hagyjuk kihűlni.

Tanácsok:
A céklák meghámozását megspórolhatjuk, ha a megfőtt céklát a főzőlében hagyjuk lehűlni. Ha a lé kézmeleg csak le kell dörzsöljük kézzel a hájaikat.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás cékla » Céklás zöldséges rizsköret » Sajtos tejfölös cékla » Céklafőzelék csirkemellel
» Villámgyors céklasaláta » Céklás húspogácsa » Rántott cékla sajtszósszal » Sütőtökös cékla köret
» Finom céklakrém » Aszaltszilvás céklasaláta » Reggeli céklalé » Céklaleves túrógaluskával
» Nyers céklasaláta » Reform céklaleves » Hideg céklaleves » Céklás vagdalt


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.