Tutireceptek.hu fejléc

Szőlődzsem recept

Kategória:


Hozzávalók:
kb 1,5 kg leszemezett kék szőlő
30 dkg cukor
1 citrom leve
1 cs 2 : 1 dzsemfix

Elkészítés:
A szőlőt megmossuk, leszemezzük, majd egy nagy lábosban feltesszük főni. 50-60 perc lassú tűzön való forralás után levesszük és egy szűrőn keresztül lepaszírozzuk. Így a magok eltávolíthatóak, a rostokból pedig egy kisebb mennyiséget vissza lehet nyerni. Ezt követően kimérjük a cukrot, elkeverjük benne a dzsemfixet és hozzáadagoljuk a kinyert gyümölcsléhez. Ekkor visszatesszük a tűzhelyre, kevergetés mellett felforrósítjuk és kb. 5 percre forrni hagyjuk. Közben az elmosott befőttes üvegeket tepsire tesszük és a forró sütőben kisütjük, hogy teljesen sterilek legyenek. A dzsemet üvegekbe töltjük, fejre állítjuk 10 percre, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Tanácsok:
Nagyon finom, zamatos. A cukrot lehet helyettesíteni eritrittel, vagy tetszés szerinti édesítővel.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Főzés nélkül paradicsomlé » Áfonya lekvár » Vörösboros szederdzsem » Meggy nyersen eltéve
» Szilvalekvár sütőben sütve » Whiski-s cseresznye » Szeder lekvár » Szederdzsem
» Málna lekvár » Vegyespikáns lekvár » Házi ketchup » Szőlőbefőtt
» Meggy és szilva eltevése » Lekvár málnából » Sárgabarack lekvár egyszerűen » Almadarabos dzsem


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.