Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szőlődzsem recept

Kategória:


Hozzávalók:
kb 1,5 kg leszemezett kék szőlő
30 dkg cukor
1 citrom leve
1 cs 2 : 1 dzsemfix

Elkészítés:
A szőlőt megmossuk, leszemezzük, majd egy nagy lábosban feltesszük főni. 50-60 perc lassú tűzön való forralás után levesszük és egy szűrőn keresztül lepaszírozzuk. Így a magok eltávolíthatóak, a rostokból pedig egy kisebb mennyiséget vissza lehet nyerni. Ezt követően kimérjük a cukrot, elkeverjük benne a dzsemfixet és hozzáadagoljuk a kinyert gyümölcsléhez. Ekkor visszatesszük a tűzhelyre, kevergetés mellett felforrósítjuk és kb. 5 percre forrni hagyjuk. Közben az elmosott befőttes üvegeket tepsire tesszük és a forró sütőben kisütjük, hogy teljesen sterilek legyenek. A dzsemet üvegekbe töltjük, fejre állítjuk 10 percre, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Tanácsok:
Nagyon finom, zamatos. A cukrot lehet helyettesíteni eritrittel, vagy tetszés szerinti édesítővel.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vegyespikáns lekvár » Narancsos sárgarépa lekvár » Meggy nyersen eltéve » Padlizsános zakuszka
» Almadarabos dzsem » Bodzalekvár szederrel » Chilis fügelekvár » Citromlekvár
» Hamis ananász befőtt » Naspolyabefőtt » Bodzalekvár másképpen » Delikát dinnyehéj télire
» Paprikalekvár » Ribizke lekvár hidegen » Pityókás fügedzsem » Bodzavirágos cseresznyelekvár


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.