Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fügelekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
friss füge
kristálycukor
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
citromkarika (elhagyható)
nátriumbenzoát

Elkészítés:
A fügét megmosom,héját lehúzom,félbe/négybe vágom,majd egy tálban,vagy akár a főzőedényben ízlés szerint megszórom cukorral.
Jól összekeverem,1 esetleg 2 órát állni hagyom,hogy levet eresszen,közben kevergetem,hogy a cukor elolvadjon.
Ha a cukor elolvadt felforralom,belekeverem a fűszereket és a citromkarikákat.
Lassú tűzön állandó keverés mellett kb. fél óráig forralom.
Üvegekbe merítem,a tetejét megszórom nátriumbenzoáttal,lefedem.
Száraz dunsztban hagyom kihülni,aztán mehet a polcra.


Lehet készíteni kakaós változatot is,akkor ízlés szerinti cukrozatlan kakaót is keverünk a lekvárhoz.
Érdekesen finom íze van,főleg vajaskenyéren.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Chilis fügelekvár » Citromos fügelekvár » Főzés nélkül paradicsomlé » Baracklekvár
» Sárgadinnye-alma lekvár » Rumos szilva nyersen » Szőlődzsem » Whiski-s cseresznye
» Kajszibarack lekvár 1 » Vegyes lekvár dinnyével » Pityókás fügedzsem » Narancs jam
» Citrom lekvár » Ribizli lekvár » Narancsos sárgarépa lekvár » Diabetikus ribizli lekvár


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.