Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Boszorkánypogácsa recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg vaj vagy margarin, 25 dkg. cukor, fél citrom, 4 db. tojás, 8-10 dkg dió, kevéske liszt és valamilyen pikáns darabos lekvár.

Elkészítés:
A vajat a cukorral, a citrom átszűrt levével és reszelt héjával, valamint a 4 tojássárgájával habosra keverünk, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy a massza ne ragadjon a kezünkre. Diónyi nagyságú golyócskákat formálunk belőle, tojásfehérjébe és darabolt dióba hempergetjük, lisztezett tepsibe tesszük és a golyók tetjét ujjunk hegyével kissé benyomjuk. Előmelegített sütőben kis lángon világossárgára sütjük.

Tanácsok:
Még melegen darabos gyümölcslekvárt vagy dzsemet teszünk a kis mélyedésekbe.


A receptet beküldte: Ágicica1959

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenye-torta » Almás fánk lekvárral » Apró sütemény » Igazi citromtorta
» Zabpelyhes gofri » Pudingos csokoládés kockák » Pehelykönnyű finom túrós pite » Belevele meggyes
» Tiszaszigeti torta » Gyümölcskenyér (Uruguay) » Citromos piskóta » Görög süti
» Túrótorta egyszerűen » Prósza » Erdélyi szász torta » Almás-krémes


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.