| Boszorkánypogácsa receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg vaj vagy margarin, 25 dkg. cukor, fél citrom, 4 db. tojás, 8-10 dkg dió, kevéske liszt és valamilyen pikáns darabos lekvár. Elkészítés: A vajat a cukorral, a citrom átszűrt levével és reszelt héjával, valamint a 4 tojássárgájával habosra keverünk, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy a massza ne ragadjon a kezünkre. Diónyi nagyságú golyócskákat formálunk belőle, tojásfehérjébe és darabolt dióba hempergetjük, lisztezett tepsibe tesszük és a golyók tetjét ujjunk hegyével kissé benyomjuk. Előmelegített sütőben kis lángon világossárgára sütjük. Tanácsok: Még melegen darabos gyümölcslekvárt vagy dzsemet teszünk a kis mélyedésekbe. A receptet beküldte: Ágicica1959 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |