Tutireceptek.hu fejléc

Boszorkánypogácsa recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg vaj vagy margarin, 25 dkg. cukor, fél citrom, 4 db. tojás, 8-10 dkg dió, kevéske liszt és valamilyen pikáns darabos lekvár.

Elkészítés:
A vajat a cukorral, a citrom átszűrt levével és reszelt héjával, valamint a 4 tojássárgájával habosra keverünk, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy a massza ne ragadjon a kezünkre. Diónyi nagyságú golyócskákat formálunk belőle, tojásfehérjébe és darabolt dióba hempergetjük, lisztezett tepsibe tesszük és a golyók tetjét ujjunk hegyével kissé benyomjuk. Előmelegített sütőben kis lángon világossárgára sütjük.

Tanácsok:
Még melegen darabos gyümölcslekvárt vagy dzsemet teszünk a kis mélyedésekbe.


A receptet beküldte: Ágicica1959

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fügerúd » Étcsokis kekszgolyó » Amerikai csoki torta » Kevert zabpelyhes süti
» Alma pie » Túrós, mazsolás kuglóf » Kagylók » Tejfölös-pudingos süti
» Boszorkány ujjak » Mogyorós-zabpelyhes keksz » 1-2-3 meglepetés torta » Pöttyös sütemény
» Bíboros szelet » Mihály Király » Mikulás-váró almás » Finom krémes habos süti


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.