Tutireceptek.hu fejléc

Boszorkánypogácsa recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg vaj vagy margarin, 25 dkg. cukor, fél citrom, 4 db. tojás, 8-10 dkg dió, kevéske liszt és valamilyen pikáns darabos lekvár.

Elkészítés:
A vajat a cukorral, a citrom átszűrt levével és reszelt héjával, valamint a 4 tojássárgájával habosra keverünk, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy a massza ne ragadjon a kezünkre. Diónyi nagyságú golyócskákat formálunk belőle, tojásfehérjébe és darabolt dióba hempergetjük, lisztezett tepsibe tesszük és a golyók tetjét ujjunk hegyével kissé benyomjuk. Előmelegített sütőben kis lángon világossárgára sütjük.

Tanácsok:
Még melegen darabos gyümölcslekvárt vagy dzsemet teszünk a kis mélyedésekbe.


A receptet beküldte: Ágicica1959

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Párizsi fincsi kosár » Házi krémes » Epres sütemény » Csokitorta fondantal
» Rudolf aprósüti » Jugó ostya » Fahéjas csillagocskák » Pudingos-túrós csiga
» Ribizlivel töltött tortácskák » Meggyes piskóta2 » Sütőtök pite » Mini fánkocskák
» Meggyes kókuszgolyó » Meggyes diós pite » Márvány muffin/kuglóf » Lujzi mézes


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.