Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás brokkolilepény recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
A lepényhez:
25 dkg liszt (akár teljes kiörlésű lisztre is felcserélhető, de én kipróbálnám zabpehelyliszttel is;)
1 tojássárgája

5 dkg Rama margarin
2-3 evőkanál langyos víz

A töltelékhez:
50 dkg brokkoli
szódabikarbóna
15 dkg sonka
2 tojás
2 dl tejföl
őrölt fehér bors
a tetejére:
5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A tésztához valókat gyorsan összegyúrjuk, és legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezalatt a brokkolit megtisztítjuk, lobogva forró enyhén sós-szódabikarbónás vízben roppanósra pároljuk, majd lecsepegtetjük. A szódabikarbónából csak egy késhegynyi kell a vízbe, ettől marad szép élénk a brokkoli színe.
A tésztát kinyújtjuk, és egy peremes forma alját és széleit kibéleljük vele. A sonkát kockákra vágjuk, a tésztára szórjuk, a brokkolit pedig csinosan elrendezzük rajta. A felvert tojásokat a tejföllel elhabarjuk, sózzuk, borsozzuk, végül a brokkolira öntjük. Tetejét a reszelt sajttal meghintve, forró sütőbe tolva megsütjük. Cikkekre vágva forrón tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc
Kalóriatartalom: 265 kcal

A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás gnocchi » Sonkaszelet sörtésztában » Sonkásgombóc » Sonkás tekercs
» Sonkás tészta » Brokkolis-sonkás penne » Sonkás tekercs(Kata-féle) » Sonkás kifli
» Sonkás-zsályás sertéskaraj » Sonkás batyú » Sonkás papucs » Sonkás-gombás karaj
» Virslis-sonkás kifli » Sonkáspogácsa » Sajtos-sonkás pulykamell » Sonkás-gombás Tortilla


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.