Tutireceptek.hu fejléc

Spárga leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg sertés csont
50 dkg spárga
10 dkg sárgarépa
5 dkg petrezselyemgyökér
1 dkg cukor
6 dkg vaj
6 dkg liszt
1 dl tej
2 dkg só
1 dl tejszín
1 tojás sárgája
1 db zsemle.

Elkészítés:
A csontot, a zöldséget 1,5 l sós vízben 2 óra hosszat főzzük, és cukorral ízesítjük. 4 dkg vajból és 6 dkg lisztből világos rántást készítünk, kevés hideg vízzel és tejjel felöntjük, a levesbe keverjük, és 10 percig forraljuk, majd szitán áttörjük. Tálalás előtt a tejszínt a tojás sárgájával habverővel elkeverjük és a nem forró levesbe öntjük. A kockára vágott zsemlét 2 dkg vajban megpirítjuk és tálaláskor a levesbe tesszük.


A receptet beküldte: kiara25


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyú répa leves » Vörösboros szőlőleves » Bakonyi húsos leves » Karalábé leves
» Görög gyümölcsleves » Tárkonyos zöldségleves » 10 perces ananászleves » Almakrémleves sárgarépával
» Tárkonyos halleves » Vegyes leves » Sárgarépaleves kefírrel » Spárgás cukkinisaláta
» Zöldséges halpüréleves » Gombás hagymaleves » Aszaltszilva leves » Szilvakrémleves habbal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.