Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Spárga leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg sertés csont
50 dkg spárga
10 dkg sárgarépa
5 dkg petrezselyemgyökér
1 dkg cukor
6 dkg vaj
6 dkg liszt
1 dl tej
2 dkg só
1 dl tejszín
1 tojás sárgája
1 db zsemle.

Elkészítés:
A csontot, a zöldséget 1,5 l sós vízben 2 óra hosszat főzzük, és cukorral ízesítjük. 4 dkg vajból és 6 dkg lisztből világos rántást készítünk, kevés hideg vízzel és tejjel felöntjük, a levesbe keverjük, és 10 percig forraljuk, majd szitán áttörjük. Tálalás előtt a tejszínt a tojás sárgájával habverővel elkeverjük és a nem forró levesbe öntjük. A kockára vágott zsemlét 2 dkg vajban megpirítjuk és tálaláskor a levesbe tesszük.


A receptet beküldte: kiara25


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Török pacalleves » Spenótos csicserikrémleves » Kukorica leves Maris módra » Kapros céklakrémleves
» Meggyleves vörösboros » Dettuska tárkonyos levese » A legfinomabb bableves » Meleg rumos meggyleves
» Kimélő csirkegombócleves » Tejszínes gombócleves » Kínai csípős leves » Tárkonyos hagymaleves
» Gombás sárgaborsóleves » Palócleves Gundel módra » Paprikás krémleves » Csirkegombóc leves


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.