Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Spárga leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg sertés csont
50 dkg spárga
10 dkg sárgarépa
5 dkg petrezselyemgyökér
1 dkg cukor
6 dkg vaj
6 dkg liszt
1 dl tej
2 dkg só
1 dl tejszín
1 tojás sárgája
1 db zsemle.

Elkészítés:
A csontot, a zöldséget 1,5 l sós vízben 2 óra hosszat főzzük, és cukorral ízesítjük. 4 dkg vajból és 6 dkg lisztből világos rántást készítünk, kevés hideg vízzel és tejjel felöntjük, a levesbe keverjük, és 10 percig forraljuk, majd szitán áttörjük. Tálalás előtt a tejszínt a tojás sárgájával habverővel elkeverjük és a nem forró levesbe öntjük. A kockára vágott zsemlét 2 dkg vajban megpirítjuk és tálaláskor a levesbe tesszük.


A receptet beküldte: kiara25


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kacsamáj leves » Eper-krémleves » Fűszeres almaleves » Rizses krémleves
» Fűszeres sütőtök-krémleves » Gombalevesem » Egyszerű zöldségleves » Kertifőzelék leves
» Spárgatál » Sajtkrémleves egyszerűen » Hideg uborkaleves » Szalonnás sajtleves
» Laktató leves » Sütõtök leves » Tokaji borleves mazsolával » Disznótoros májleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.