Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Avokádóleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
150 g zöldborsó
1 leveskocka
1 l víz
4 avokadó
1 dl tejföl

bors
friss menta
pirítós a tálaláshoz

Elkészítés:
A borsót főzzük meg enyhén sós vízben. Mikor megfőtt, szűrjük le és tegyük egyelőre félre.
Közben vágjuk ketté és magozzuk ki az avokádókat. Kanalazzuk ki a húsukat egy mixerbe, adjuk hozzá a tejfölt és egy csipetnyi borsot, majd pépesítsük. Ezt a masszát öntsük bele – folyamatos keverés mellett – a vízbe, amiben öt percet „főtt” a leveskocka. Keverjük simára, és már kész is. Zárjuk el alatta a gázt, szórjuk bele a borsót, és tálaláskor a hintsük meg durván összevágott menta levelekkel.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egzotikus lencseleves » Mentás hagymaleves » Kelbimbóleves » Laktató téli leves
» Kelkáposztaleves » Sárgaborsó krémleves » Fűszeres kukoricaleves » Tojásleves laktatóbban
» Kolbászos lencseleves » Erdélyi malacaprólékleves » Tárkonyos csirkeleves » Frankfurti káposztaleves
» Burgonyakrémleves tejszínesen » Burgonyás, paradicsom fasírt » Tejszínes málnakrémleves » Csülkös káposztaleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.