Tutireceptek.hu fejléc

Avokádóleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
150 g zöldborsó
1 leveskocka
1 l víz
4 avokadó
1 dl tejföl

bors
friss menta
pirítós a tálaláshoz

Elkészítés:
A borsót főzzük meg enyhén sós vízben. Mikor megfőtt, szűrjük le és tegyük egyelőre félre.
Közben vágjuk ketté és magozzuk ki az avokádókat. Kanalazzuk ki a húsukat egy mixerbe, adjuk hozzá a tejfölt és egy csipetnyi borsot, majd pépesítsük. Ezt a masszát öntsük bele – folyamatos keverés mellett – a vízbe, amiben öt percet „főtt” a leveskocka. Keverjük simára, és már kész is. Zárjuk el alatta a gázt, szórjuk bele a borsót, és tálaláskor a hintsük meg durván összevágott menta levelekkel.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kagylóleves » Rakottgríz » Gombakrémleves » Nyári sárgadinnye leves
» Vagdalt hús tésztában » Tejes zöldségleves » Egyiptomi Besarah » Tejfölös céklaleves
» Alföldi leves » Májas daragaluska » Nektarin krémleves » Majorannás frankfurti leves
» Piemontei pacalleves » Hideg gyümölcsleves » Szellemírtó Tökleves » Spanyol leves (Gaspacho)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.