Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi salátaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1-2 fej saláta
5-6 db. kb. 0,5 cm. szalonnacsík (erdélyi)
4-5 db. tojás
2-3 gerezd fokhagyma
kevés liszt és tej
1,5 - 2 liter víz
só, bors, ecet ízlés szerint

Elkészítés:
A felcsíkozott, bevagdosott szalonnát egy serpenyőben picit lepirítom(mindkét oldalát),rádobom a fokhagymákat,pár másodpercig hagyom, majd a főzőedénybe teszem, felengedem vízzel. Megmosom a salátaleveleket, kézzel "összeszaggatom"( nem kell túl picire) és bedobom a levesbe. A tojásokból rántottát készítek és ezt is beteszem. Addig főzőm együtt a hozzávalókat, amíg egy kis lisztből és tejből elkészítem a habarást. Behabarom a levest, ízlés szerint ízesítem sóval, borssal, ecettel.
Ízesíthető még petrezselyemzölddel, vagy kaporral is.
Jó étvágyat.

Tanácsok:
Óvatosan használjuk a sót, mert a szalonnától sósabb lesz amúgy is a leves.
"Könnyű" nyári leves, ecettel savanyítva ajánlom.
Erdélyben, székelyföldön főleg "papsalátából" készítik.
Nagyon finom!

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: kitya26


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi malacaprólékleves » Erdélyi tárkonyos tokány » Kocsonya erdélyi módra » Salátaleves
» Vinetta (erdélyi étel) » Erdélyi szász mézes tészta » Töltött dagadó erdélyiesen » Erdélyi füstölt kolbász
» Erdélyi rakott pogácsa » Erdélyi borsos tokány » Erdélyi fatányéros » Erdélyi flekken
» Erdélyi főtt túrós tekercs » Erdélyi vargabéles » Erdélyi raguleves » Erdélyi rakott káposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.