Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bundás hús zöldségekkel recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
600 g sertés szűz
100 g burgonya
60 g füstölt sajt
50 g liszt
2 db tojás

őrölt bors
olaj a sütéshez
150 g új burgonya
150 g sárgarépa
150 g zöldborsó
fél csomag petrezselyemzöld
60 g vaj.

Elkészítés:
Jelen esetben sertés szüzet vagy tüskös pecsenyét 4-5 dkg-os szeletekre felvágjuk. Kissé megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe mártjuk. Felvert egész tojásba, és a vastag lyukú reszelőn reszelt krumpli, és füstölt sajt forgácsába forgatjuk. Így egy igazi "perzsa, sajtos bundát" kapunk. Bő, forró olajban szép pirosra sütjük. Az újburgonyát megtisztítjuk, sós vízbe tesszük, majd olajban megsütjük. A bébi sárgarépát és a zöldborsót vajban ropogós puhára pároljuk, majd sózzuk, őrölt borssal ízesítjük, és finomra vágott petrezselyem zölddel megszórjuk. Ez lesz a bundás hús körete. Tálaláskor füstölt sajttal díszítjük.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bundáskenyér ízesen » Sonkás bundás kenyér » Sajtos-bundás hús » Bundás bodza
» Sült virsli zöldségekkel » Rakott, bundás csirkecomb » Bundás virsli szezámmaggal » Párizsi bundáskenyér
» Töltött bundás » Sült tarja zöldségekkel » Tepsis hús zöldségekkel » Sonkás sajtos bundáskenyér
» "kanadás bundás" » Sült csirke zöldségekkel » Bundás alma(Kata-féle) » Édes mézes bundáskenyér


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.