Tutireceptek.hu fejléc

Bundás karaj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
3 szép nagy szelet karaj
3 szelet sonka
3 kockasajt
1 ek. tejföl
1/2 kaliforniai paprika
1/2 sárga tv paprika
1/2 zöld erős paprika

Bunda:

2-3 közepes krumpli lereszelve
2 tojás
2-3 ek. liszt
2 cikk fokhagyma

bors

zsír vagy olaj a sütéshez

Elkészítés:
Elkészítem a bundát:

A krumplit lereszelem, a fokhagymával együtt, hozzáteszem a tojásokat, a lisztet, sózom, borsozom.

A hússzeleteket kiklopfolom, sózom, majd ráfektetek 1-1 szelet sonkát. A sajtot villával összetöröm, elkeverem a tejföllel, a sonkára kenem, és megszórom a kis kockára vágott paprikákkal. Ezután kettéhajtom a megtöltött hússzeletet, fogpiszkálóval összetűzöm, először lisztbe, majd a krumplis bundába forgatom és bő zsiradékban lassú tűzön mindkét oldalát szép pirosra sütöm. Én fordítás után be is fedtem, kb. 20-25 perc kell neki amíg jól átsül. Nagyon kiadós, egy személynek 1 ilyen kis batyu elég. Köretnek petrezselymes újkrumplit csináltam hozzá, de lehet sült krumplit, vagy párolt rizst is.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karajtekercs 2 » Fűszeres kirántott karaj » Zöldséges karajtekercs » Fokhagymás karaj II.
» Mustáros karaj » Rakott, bundás csirkecomb » Ananászos sonkás karaj » Karaj mustármártásban
» Karaj tekercs » Sajtos-bundás hús » Karaj sonkaraguval » Karaj bundában
» Karajbatyu » Bundás virsli rántottával » Sajtos-bundás pulykamell » Bundás kenyér másképpen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.