| Sajtbundás csirkemell receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg csirkemell 40 dkg trappista sajt 10 dkg fehér sajt vagy krémsajt só bors sült csirke fűszersó 1 kis konzerv kukorica 2 csomag előfőzött rizs olaj vagy zsír 3 tojás liszt Elkészítés: A csirkemelleket megmossuk, és hosszában felszeleteljük. Zacskó alatt klopfoljuk őket, és mindkét oldalukat fűszerezzük a sóval, borssal, sült csirke fűszersóval. A közepükre elosztjuk a fehér sajtot, majd összehajtjuk, és fogvájóval összetűzzük. Ha ezzel kész vagyunk, akkor lisztbe, tojásba, majd reszelt sajtba forgatjuk a töltött melleket, és forró zsiradékon lefedve, néha megforgatva aranybarnára sütjük. Hogy ne csapjon ki a zsír vagy olaj, kevés lisztet vagy sót szórjunk bele. Közben a tasakon lévő előírás szerint megfőzzük a rizst, majd ha kész, a főzővizébe beletesszük a lecsepegtetett kukoricát, és egyet forralunk rajta. Ha felforrt, leszűrjük, és a rizzsel összekeverjük. A sajtbundás csirkemelleket a kukoricás rizskörettel tálaljuk, barackbefőttet kínálhatunk mellé. A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |