Tutireceptek.hu fejléc

Sajtbundás csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
40 dkg trappista sajt
10 dkg fehér sajt vagy krémsajt

bors
sült csirke fűszersó
1 kis konzerv kukorica
2 csomag előfőzött rizs
olaj vagy zsír
3 tojás
liszt

Elkészítés:
A csirkemelleket megmossuk, és hosszában felszeleteljük. Zacskó alatt klopfoljuk őket, és mindkét oldalukat fűszerezzük a sóval, borssal, sült csirke fűszersóval. A közepükre elosztjuk a fehér sajtot, majd összehajtjuk, és fogvájóval összetűzzük.

Ha ezzel kész vagyunk, akkor lisztbe, tojásba, majd reszelt sajtba forgatjuk a töltött melleket, és forró zsiradékon lefedve, néha megforgatva aranybarnára sütjük. Hogy ne csapjon ki a zsír vagy olaj, kevés lisztet vagy sót szórjunk bele.

Közben a tasakon lévő előírás szerint megfőzzük a rizst, majd ha kész, a főzővizébe beletesszük a lecsepegtetett kukoricát, és egyet forralunk rajta. Ha felforrt, leszűrjük, és a rizzsel összekeverjük.

A sajtbundás csirkemelleket a kukoricás rizskörettel tálaljuk, barackbefőttet kínálhatunk mellé.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás- gombás csirkemell » Kajszibarackos csirkemell » Csirkemelles húspogácsa » Juhtúrós csirkemell
» Korzikai csirkemell » Tahiti csirkemell » Banános-baconos csirkemell » Gombás csirkemellfilé
» Hagymás-túrós csirkemell » Borzas csirkemell 2 » Brokkolis csirkemell # » Almás-tejszínes csirkemell
» Áfonyalekváros csirkemell » Csirkemell zöldségekkel » Tejfölös csirkemell » Csirkemell a' la pannónia


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.