Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyafelfújt gazdagon recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
½ csokor friss kakukkfű
2 kisebb gerezd fokhagyma
2,5 dl tejszín
25 dkg vöröshagyma
30 dkg sertés szűzpecsenye
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
2,5 dl tej
1 kg burgonya
50 dkg sárgarépa
10 dkg reszelni való sajt
só, bors

Elkészítés:
A felaprított kakukkfüvet az összezúzott fokhagymával együtt a tejszínbe keverjük. Sóval és borssal ízesítjük. A szűzpecsenyét a serpenyőben felhevített olajon körös körül megpirítjuk, majd kivesszük, és sózzuk, borsozzuk. A maradék zsiradékon a felkarikázott vöröshagymát üvegesre pároljuk. A liszttel megszórjuk, és az ízesített tejszínnel állandó kevergetés mellett felöntjük. Felforraljuk, és a tűzhely szélére húzzuk. A meghámozott burgonyát és sárgarépát vékonyan felkarikázzuk. A burgonyát a sárgarépával összekeverjük, és kivajazott tűzálló tálba halmozzuk. Ráhelyezzük a húst, és a tejszínes mártással leöntjük. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük. A lereszelt sajttal megszórjuk, végül további 30 perc alatt készre sütjük. A húst a tálban felszeleteljük, és a felfújtat a friss zöldfűszerekkel díszítve tálaljuk.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kuglóf gazdagon » Mézes zserbó gazdagon » Ostyalapok gazdagon töltve » Bejgli gazdagon
» Tojássaláta gazdagon » Burgonyasaláta gazdagon » Vegyes püré leves gazdagon » Babricset gazdagon
» Kinaikel saláta gazdagon » Frankfurti leves gazdagon » Stefánia vagdalt gazdagon » Sajtos tészta gazdagon
» Marhahúsleves gazdagon » Vadas leves gazdagon » Saláta gazdagon » Bulgur leves gazdagon


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.