Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bulgur leves gazdagon recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
20 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
1 csésze bulgur
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
2 db burgonya
1 evőkanál pirospaprika
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1 pár virsli
1 szál zeller zöldje
1 cs. zöldpetrezselyem
1 késhegynyi őrölt bors

3 evőkanál tejföl

Elkészítés:
A szalonnát kockára vágjuk, zsemleszínűre sütjük, - megdinszteljük benne a felkockázott hagymát és a hozzáadott bulgurral pár pillanatig kevergetjük, majd megszórjuk pirospaprikával és felengedjük 4-5 csésze vízzel. Mikor forr, beletesszük a karikára vágott zöldpaprikát, a lehéjazott paradicsomot és zeller zöldjét, - ízlés szerint sózzuk.

Ha a bulgur majdnem puhára főtt, hozzáadjuk a karikára vágott sárga- és fehérrépát, a felkockázott burgonyát. Mikor minden megpuhult, összefőzzük a felkarikázott virslivel, beleszórjuk az őrölt borsot, apróra vagdalt zöldpetrezselymet, s a tűzről levéve elkeverjük a tejföllel.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagyma krémleves 2. » Zöld leves » Tarhonya krémleves » Pandúrleves
» Árpapehely leves » Kolbászleves 1. » Rétegezett karfiolleves » Spenótlevesem
» Gombaleves » Finom frankfurti leves » Borleves másik változata » Minestrone leves másként
» Zöldséges bulgur virslivel » Hűsítő gyümölcsleves » Gyümölcsleves - télen » Gombás sonkaleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.