Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyáskenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
40dkg sima liszt
2dkg élesztő
2,5dl viz
só,cukor
1ek.vaj
20 dkg kockára metélt burgonya

Elkészítés:
A burgonyát vajon lassú tűzön 5 percig sütjük/de nehogy megbarnuljon/, majd hagyjuk kihűlni. Az élesztőt a cukorral és a vizzel összekeverjük és hozzáadunk egy kevés vizet. Sűrű kását kapunk, amelyet 10 percig kelni hagyunk, majd a liszttel, a burgonyával és a sóval összedolgozzuk. Húsz percig pihentetjük, majd újra bedagasztuk. Henger alakúra formáljuk, 5 részre osztjuk, és kis cipókat formálunk belőle, majd megszórjuk liszttel, és sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük.


A receptet beküldte: kazmer93@freemail.hu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Francia croissant » Egreslepény » Gesztenyés kifli » Francia Kenyér
» Piroska » Éjszakai lángos » Tönköly félbarna kenyér » Gépi foszlóskalács
» Rántott töltött kifli » Tepertős pogácsa 2 » Bundáskenyér (máshogy) » Tejes zsemle
» Sajtos kenyérkék » Burgonyás bagett (6 db) » Briós reggelire 2 » Császárzsemle


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.