Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyával rakott padlizsán recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
kb. 50 dkg padlizsán
3 nagy burgonya
2 paradicsom
3 tojás
3 dkg reszelt sajt
6 evőkanál tej
só, őrölt bors
reszelt szerecsendió
a sütéshez olaj

Elkészítés:
A padlizsánt egy centis karikákra vágjuk, megsózzuk és 10 percig állni hagyjuk.
Pihentetés után forró olajban megsütjük és félretesszük.
A megmosott burgonyát héjában megfőzzük,meghámozzuk és karikákra vágjuk.
Egy tűzálló tálban rétegesen lerakjuk a padlizsánt meg a burgonyát, és befedjük a felszelelt paradicsommal.
Közben a rétegeket sózzuk, borsozzuk, végül befedjük a felszeletelt paradicsommal.
Ezt is megsózzuk.
A tejjel felvert tojásba tesszük a reszelt sajtot, csipet szerecsendióval ízesítjük és ráöntjük a rakottasra.
Sütőben megsütjük.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott krumpli cukkinivel » Rakott tészta gyümölcsel » Sült, töltött padlizsán » Tejfölös rakott tészta
» Karalábés rakott hús » Sajttal rakott csirkemell » Sajtos rakott karfiol 2 » Gyors rakottas
» Rakott csirke III. » Rakott hal » Sült-zöldséges padlizsán » Rakott őszibarack
» Finom rakott karfiol » Szalonnás rakott pogácsa » Túróval rakott zöldbab » Rakott cukkini 2


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.