| Diétás padlizsánkrém receptZöldséges ételek Hozzávalók: 3 nagyobb padlizsán 1 nagy fej vöröshagyma 1 fél literes joghurt 3 tojás sárgája só, bors, mustár, citromlé Elkészítés: A padlizsánokat megszurkálom és előmelegített sűtőben, sűtőpapírral bélelt tepsiben minden oldalát addig pirítom, amíg "kopogós" nem lesz. Amíg a padlizsánok sülnek elkészítem a diétás majonézt: A joghurtot beleöntöm egy lábosba és gőzfürdő fölé rakom (mint amikor csokit olvasztasz). Az átmelegedett joghurthz egyenként hozzáadom a tojássárgákat és folyamatos kevergetés mellett sűrű krémet főzök (gőzölök) belőle. Ha elkészült, a majonézhez hasonlóan ízesítem sóval, citromlével, mustárral, pici édesítővel, ha szükséges. Amikor a padlizsánok elkészültek kicsit hagyom, hogy lehüljenek, lehúzom a héjukat és késsel beletöröm őket a majonézbe. A keverékhez adom az apróra vágott hagymát, ha szükséges még sózom, borsozom, majd legalább egy éjszakára a hűtőben pihentetem. Tanácsok: Pirított tk kenyérrel, abonettel vagy wasa kenyérrel kitűnő, diétás vacsora vagy reggeli fogyózóknak vagy bárkinek! :))) A receptet beküldte: Katkamano Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |