Tutireceptek.hu fejléc

Lazacos rakott burgonya recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya,
4 szelet lazacfilé,
citromlé,
2 vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
3 ek olaj,
75 dkg spenót,
7 dkg vaj,
4 dkg liszt,
5 dl zöldségleves (kockából,
150 gr tejszín,
1 dl fehérbor,
cukor,
l szelet toast kenyér,

bors
margarin

Elkészítés:
l./ A burgonyát kb. 20 perc alatt megfőzzük. A citromlével meglocsolt halfilét sózzuk, borsózzuk. A meghámozott burgonyát felszeleteljük. 2/ A felkockázott vöröshagymát olajon megpároljuk és az összezúzott fokhagymával együtt rövid ideig sütjük. Hozzáadjuk a spenótot, fedő alatt 4-5 percig pároljuk, majd sózzuk, borsozzuk. 3./ A lisztet 4 dkg vajon megpiritjuk. A levessel, a tejszínnel és a borral felöntjük, kevergtve felforraljuk, sóval, borssal, cukorral izesítjük. Az összemorzsolt kenyeret a maradék vajba dolgozzuk. 4./ A burgonyát és a spenótot margarinnal kikent tüzálló tálba halmozzuk, Ráfektetjük a halfilét, és a morzsával megszórjuk. 200 fokon sütjük


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kolozsvári rakott káposzta » Tanyasi rakott csirke » Csípős töltött burgonya » Gombás rakott csikemell
» Gombás rakott csirkee » Zöldséges, rakott hús » Gombás rakott burgonya » Görög rakott burgonya
» Zöld burgonyapogácsa » Diétás rakott padlizsán » Rakott csirkepaprikás » Rakott vagdalt
» Gombás rakott kifli » Finom burgonyasaláta » Burgonyás zöldségsaláta » Ínyenc rakott burgonya


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.