Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott zöldbab 2. recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
80 dkg zöldbab
30 dkg darált csirkemell
8 dkg rizs
1 nagy fej vöröshagyma
1 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
bors

ételízesítő
fűszerpaprika
2 dl 12%-os tejföl

Elkészítés:
A zöldbabot az ételízesítős vízben főzzük, majd leszűrjük, és kihűtjük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Teflon edényben pörköltet készítünk a darált húsból, hagyma, fokhagyma, bors, só, fűszerpaprika hozzáadásával. Nagyon kevés vizet öntünk rá. Közben megpároljuk a rizst. Amikor minden megfőtt, egy tepsi aljára tesszük a zöldbab felét, rá a párolt rizst, erre a darált húsból készült pörköltet, majd újra zöldbab következik. A tetejére tejfölt öntünk, és 50-60 percig közepes lángon sütjük.

Tanácsok:
A recept Szalayné Kónya Zsuzsa: Kóstoló - Fogyókúra 1200 kalóriával c. szakácskönyvéből származik.

(4 adag)(1 adag = 310 kcal)

Kalóriatartalom: 310 kcal

A receptet beküldte: hidewatch


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás rakott tészta » Zöldbabos tonhalsaláta » Rakott csirkepaprikás » Rakott sárgarépa
» Spanyol zöldbabsaláta » Sajtos rakott karfiol 2 » Almás rakott kalács » Mézes rakott
» Zöldbabfőzelék » Rakott karaj burgonyával » Az én rakott krumplim » Görög rakott burgonya
» Lerakott harcsa » Balázska rakottas » Spenótos rakott tészta » Rakott csirkemell almával


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.