Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott zöldbab 2. recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
80 dkg zöldbab
30 dkg darált csirkemell
8 dkg rizs
1 nagy fej vöröshagyma
1 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
bors

ételízesítő
fűszerpaprika
2 dl 12%-os tejföl

Elkészítés:
A zöldbabot az ételízesítős vízben főzzük, majd leszűrjük, és kihűtjük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Teflon edényben pörköltet készítünk a darált húsból, hagyma, fokhagyma, bors, só, fűszerpaprika hozzáadásával. Nagyon kevés vizet öntünk rá. Közben megpároljuk a rizst. Amikor minden megfőtt, egy tepsi aljára tesszük a zöldbab felét, rá a párolt rizst, erre a darált húsból készült pörköltet, majd újra zöldbab következik. A tetejére tejfölt öntünk, és 50-60 percig közepes lángon sütjük.

Tanácsok:
A recept Szalayné Kónya Zsuzsa: Kóstoló - Fogyókúra 1200 kalóriával c. szakácskönyvéből származik.

(4 adag)(1 adag = 310 kcal)

Kalóriatartalom: 310 kcal

A receptet beküldte: hidewatch


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Del-amerikai rakott rizs » Diós rakottas » Rakott tyúkmell » Rakott sárgarépa bulgurral
» Rakott alma banánnal » Mézes rakott » Rakott Pene » Virslivel rakott zöldbab
» Túrós rakott burgonya » Rakott husos tészta » Rakott hagymás burgonya » Mexikói rakott tészta
» Zöldséges rakott karaj » Rakott krumpli szalonnával » Magyaros rakott spagetti » Húsos rakott kelbimbó


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.