Tutireceptek.hu fejléc

Caciki recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
3-4 fokhagymagerezd
1 kisebb kígyóuborka
2 dl joghurt
1 dl tejföl

1 ek fehérborecet
2 ek olivaolaj
kapor

Elkészítés:
A fokhagymagerezdet nagyon finomra vágunk. Megsózzuk, kávéskanálnyi melegvízzel meglocsoljuk, tíz percig állni hagyjuk.

Egy kis kígyóuborkát meghámozunk, finom reszelőn lereszeljük. Enyhén besózzuk, rövid ideig állni hagyjuk, majd szitán lecsöpögtetjük, végül erőteljesen kinyomkodjuk, s belekeverjük 2 dl zsíros joghurt (3,5%) és 1 dl félzsíros tejföl (10%) keverékébe.

Hozzáadjuk a fokhagymát, belekeverünk még egy evőkanál fehérborecetet és két evőkanál extraszűz olívaolajat. Ha szükséges, sózzuk.

Tanácsok:
Finomra vágott petrezselymet vagy kaprot keverhetünk bele. Adható bármilyen nyers vagy sült zöldséghez, grillezett húshoz vagy egyszerű főtt burgonyához.


A receptet beküldte: _kleo_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tzatziki (Caciki) » Kaktuszsaláta » Szárnyassaláta » Csalamádé 5
» Napsaláta » Almás sajt saláta » Sült cékla » Vegyes erdei gombasaláta
» Káposztasaláta majonézzel » Krumplis Tzatziki saláta » Almás sajtkoktél » Almás káposztasaláta
» Gyümölcsös csirkesaláta » Erőtadó saláta » Uborkás raita Indiából » Csirkés tésztasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.