Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Caciki recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
3-4 fokhagymagerezd
1 kisebb kígyóuborka
2 dl joghurt
1 dl tejföl

1 ek fehérborecet
2 ek olivaolaj
kapor

Elkészítés:
A fokhagymagerezdet nagyon finomra vágunk. Megsózzuk, kávéskanálnyi melegvízzel meglocsoljuk, tíz percig állni hagyjuk.

Egy kis kígyóuborkát meghámozunk, finom reszelőn lereszeljük. Enyhén besózzuk, rövid ideig állni hagyjuk, majd szitán lecsöpögtetjük, végül erőteljesen kinyomkodjuk, s belekeverjük 2 dl zsíros joghurt (3,5%) és 1 dl félzsíros tejföl (10%) keverékébe.

Hozzáadjuk a fokhagymát, belekeverünk még egy evőkanál fehérborecetet és két evőkanál extraszűz olívaolajat. Ha szükséges, sózzuk.

Tanácsok:
Finomra vágott petrezselymet vagy kaprot keverhetünk bele. Adható bármilyen nyers vagy sült zöldséghez, grillezett húshoz vagy egyszerű főtt burgonyához.


A receptet beküldte: _kleo_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tzatziki (Caciki) » Gyros-saláta 90 naposhoz » Pirított fokhagymás saláta » Paradicsom-hagyma saláta
» Tarka-barka saláta » Tojással rakott párizsi » Füstöltsajt saláta » Pórésaláta
» Kapros öntet » Paradicsomos Gombasaláta » Színes gyümölcssaláta » Vegyes erdei gombasaláta
» Vitamin saláta » Jégsaláta gombával » Friss saláta » Májusi saláta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.