Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kelkáposztás krumplileves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 evőkanál vaj
1 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
60 dkg burgonya
1 kisebb fej kelkáposzta
1-1 kiskanál kakukkfű, majoránna
1 babérlevél
só, bors
néhány szelet húsos szalonna

Elkészítés:
A bacont vágjuk fel, és egy serpenyőben pirítsuk meg, majd tegyük félre. A kelkáposztát szeljük csíkokra, és kevés víz hozzáadásával pároljuk puhára.

Kevés olajon fonnyasszuk meg a hagymát, adjuk hozzá a megtisztított, nagyobb darabokra vágott burgonyát, öntsük fel egy liter vízzel, és főzzük puhára. Fűszerezzük majoránnával, kakukkfűvel, sóval, borssal, babérlevéllel. Amikor a burgonya puhára főtt, botturmix segítségével krémesítsük. Tálaláskor adjuk hozzá a megpárolt kelkáposztacsíkokat és a pirított bacont.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanykás krumplileves » Finom gyors krumplileves » Kelkáposztás kolbász » Kolumbiai krumplileves
» Zöldséges krumplileves » Vargányás krumplileves » Tárkonyos krumplileves » Erdélyi krumplileves
» Karfiolos krumplileves » Sajtkrémes krumplileves » Kelkáposztás rizs. » Bográcsos krumplileves
» Tejfölös krumplileves » Savanyú krumplileves » Kelkáposztás lasagne » Póréhagymás krumplileves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.