Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Céklapuding recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
60 dkg cékla,
4 dkg vaj,
1 közepes fej lilahagyma,
2 dl tejszín,
só,
õrölt bors,
õrölt kömény,
õrölt szerecsendió,
fél citrom,
3 tojás

Elkészítés:
A céklát megmossuk, megfõzzük, lehámozzuk.
Egy evõkanálnyi vajon vékony szeletekre vágott lilahagymát pirítunk és hozzáadjuk a szeletekre vágott céklát.
Néhány percig együtt pároljuk, aztán felöntjük a tejszínnel és további 10 percig pároljuk.
Rövid ideig hûlni hagyjuk, sóval, borssal, köménymaggal, szerecsendióval, citromlével ízesítjük, hozzáadjuk a tojásokat, összeturmixoljuk és vajjal kikent csészékbe vagy tortaformába töltjük.
Vízfürdõbe állítva (Magas szélû tepsibe kétujjnyi meleg vizet öntünk, és az ebbe állított csészéket vagy pudingformákat zsírpapírral vagy vajazott papírral letakarjuk. )
110 fokos sütõben egy órán át gõzöljük.
Selymes mártásokkal - pl. sajtmártás, hollandi mártás - elõételként, grillezett húsokhoz körítésként tálaljuk.


A receptet beküldte: Zsó001


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Galyasági gomba tejfölösen » Brokkoli Amandine » Őzgerinces vendégváró » Gombafánk
» Padlizsán párizsi bundában » Vörösboros gombapörkölt » Csirke idényzöldséggel » Székely lecsó
» Csicsókás sült tök » Rántott ananász » Mexikói főzelék » Zöldpaprika sörtésztában
» Lelki laska » Brokkoli boros bundában » Finom rakott karfiol » Tojással rakott zölbab


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.