Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Majonézes céklasaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 db cékla
20 dkg alma
5 dkg torma
2 tojássárgája
fél citrom
1 dl fehér bor
1 teáskanál mustár
1 teáskanál porcukor
3 dl olaj
1 dl tejföl
1 evőkanál ecet
csipet só

Elkészítés:
A céklát megmossuk,sós vízben puhára főzzük,majd
vékonyan felszeleteljük,és kevés ecettel meglocsoljuk.
A meghámozott almát lereszeljük.
Majonézt készítünk:a két nyers tojás sárgájához
mustárt,sót,citromlét adunk,és állandóan kevergetve hozzácsepegtetjük az olajat.
Ízlés szerint porcukorral ízesítjük,fehérborral
kissé felhígítjuk,végül keves tejföllel elkeverjük.
A mártáshoz reszelt almát,és reszelt tormát adunk,
óvatosan hozzákeverjük a szeletekre vágott ecetes
céklához.
Néhány órára hűtőbe tesszük.

Tanácsok:
Halételekhez,egybesült bárány vagy szárnyasételekhez tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Majonézes rizssaláta » Céklasaláta » Majonézes káposztasaláta » Majonézes cérnametéltsalát
» Majonézes kukorica » Nyers céklasaláta » Majonézes cukkínisaláta » Majonézes padlizsán
» Aszaltszilvás céklasaláta » Majonézes virslisaláta » Almás céklasaláta 2 » Diós-majonézes halsaláta
» Diós-almás céklasaláta » Majonézes virsli saláta » Majonézes tojásmártogató » Káposztás céklasaláta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.